По-сигурна защита при покупката на самолетни билети в интернет се

...
По-сигурна защита при покупката на самолетни билети в интернет се
Коментари Харесай

Важна новина за всички, които пътуват със самолет и резервират билети през интернет

По-сигурна отбрана при покупката на самолетни билети в интернет се вкарва у нас от този месец. Туристическите организации и операторите, които продават самолетни билети, към този момент са задължени да подобрят отбраната на разплащанията, оповестява bTV.

Измамите с кредитни карти при покупка на билети се усилват с 30 на 100 всяка година.

Всяка пета кражба от карта в света е при покупката на самолетни билети, тъй като множеството са отдалечени. На всеки 3 минути става машинация или опит за машинация с кредитна или дебитна карта.

У нас има 150 компании, които издават над 500 000 самолетни билети годишно. Как да сме сигурни, че, плащайки резервация, ще получим и транспортната услуга?

Самолетни билети към този момент се купуват съвсем напълно с кредитни карти и това е един от най-уязвимите сектори. От 1 март 2018 година сътрудниците по целия свят, които продават билети, са длъжни да съблюдават стандарта за сигурност на картови разплащания PCI DSS.

Илиана пътува най-малко четири пъти годишно и резервира билетите в интернет.

Новите ограничения за сигурност изискват криптирани връзки и не разрешават изпращането на данни от кредитните карти по имейл, месинджъри и обществени мрежи.

„ Плюсовете са, че от една страна се понижава кражбата на данни от кредитни карти и суми, и процесът на възобновяване на откраднатите суми става много по-бързо от страна на банките ”, изясни Даниела Стоева от асоциация на туроператорите.

Ако туристическата компания не дава отговор на този стандарт, губи достъп до резервационните системи за билети.

България и Унгария са единствените страни в Европа, в които стандартът PCI DSS беше въведен проведено и в период за продажбата на самолетни билети. Прогнозите са, че този стандарт за разплащания с карти ще бъде признат и за другите резервации за пътувания и хотели.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР