По северното ни Черноморие посрещнаха днес първите организирани туристи от

...
По северното ни Черноморие посрещнаха днес първите организирани туристи от
Коментари Харесай

Сезонът по морето под въпрос заради липса на туристи от чужбина

По северното ни Черноморие посрещнаха през днешния ден първите проведени туристи от Германия за летния сезон. 350 души дойдоха във Варна с три чартърни полета.

Картината в курорта Златни пясъци не е обнадеждаваща. Алеите са съвсем пусти, а множеството хотели са затворени. От сектора въпреки всичко се надяват с началото на идващия месец потокът от туристи да се усили, само че това директно зависи от обстановката с пандемията от COVID-19.
Варна посрещна първия под наем полет с туристи за сезона От 1 юли се чака да започват полетите от и до Варна и на най-големия туроператор в Германия и Европа
Пристигането на първите туристи от Германия за това лято беше посрещнато с вяра, че обстановката по Черноморието може да се промени в позитивна тенденция през идващите седмици.

" Готови сме за летния сезон, само че към момента няма туризъм. Надявам се, и.ео 3-5 юли да се ускоряват чартърите, да се ускори и наличието в комплексите ", уточни регионалният шеф Стоян Пасев.

Заради неналичието на туристи хотелите, които работят в Златни пясъци са единици.

В един от четиризвездните хотели разчитат на най-съвременни технологии с цел да подсигуряват сигурността на гостите си, само че все още заетостта му е едвам към 25%.

" Миналата година сме имали 89% претовареност. Българи и румънци са ни главно гостите, като се надяваме румънския пазар да не бъде спрян, тъй като това ще ни съсипе ", изясни шефът на хотела.
Първите непознати туристи: Посрещнахме летовници от Нидерландия и Белгия В изискванията на пандемия това са първите страни, които изпращат туристи у нас
Картината на юг не е по-различна. В Слънчев бряг единствено двайсетина хотела са подготвени да посрещат туристи.

И в Поморие работят единствено няколко хотела, с 15-20 % от потенциала си. Разчитат на българи и се надяват обстановката да се стабилизира скоро.

В по-малките курорти на юг се виждат повече туристи, само че огромна част от тях почиват в личните си жилища.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР