По съкратената процедура ще се гледа делото срещу 25-годишния Петър

...
По съкратената процедура ще се гледа делото срещу 25-годишния Петър
Коментари Харесай

Шофьорът, прегазил балетист във Варна, призна вината си

По съкратената процедура ще се гледа делото против 25-годишния Петър Здравков , който прегази балетистът Мартин Чикалов на пешеходна пътека във Варна. На разпоредителното съвещание по делото тази заран Здравков се призна за отговорен.
 


Днес делото стартира да се гледа всъщност. Отхвърлено беше настояването на отбраната процесът да е при закрити врата. Заради самопризнанията му, наказването на Петър Здравков пък ще бъде понижено с една трета.
 
Тежкият пътен случай стана на 10 септември т.г. на бул. " Приморски " във Варна . Според обвиняването, шофирайки с превишена скорост персоналния си автомобил, Петър Здравков блъска пресичащ велосипедист , след което напуща местопроизшествието. Вследствие на случая 39-годишният Мартин Чикалов умря .
 


От обвинителния акт на Окръжната прокуратура във Варна стана ясно, че Петър е карал преди злополуката с 114,6 км/ч. Експертиза потвърди, че сега на удара в тялото на балетиста скоростта на автомобила му е била 77 км/ч. Освен това стана ясно, че Здравков е управлявал е автомобила си без очила, макар че от детската си възраст е бил с далекогледство.-->

Шофьорът се опита да се укрие от органите на реда и даже беше разгласен за търсене. Ден след случая Здравков се съобщи самичък в наличието на юриста си.
 
Проверка сподели, че 25-годишният мъж в никакъв случай не е имал шофьорска брошура , за което даже е бил глобен. Според обвиняването при направената съдебно-химическа експертиза в кръвните проби на Петър са били открити наркотични субстанции. Наличието на метаболит на тетрахидроканабинол и на бензоилекгонин в кръвните му проби потвърждават нездравословната приложимост на неразрешените от закона високорискови субстанции.
 
 Убитият на пътя велосипедист Мартин Чикалов Държавна опера – Варна

Ако виновността му бъде приета от съда, наказването за осъщественото закононарушение е отнемане от независимост от 3 до 15 години. Заради приета виновност обаче наказването на Петър Здравков ще бъде понижено с една трета.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР