По разпореждане на вицепремиера Екатерина Захариева управляващият посолството на Република

...
По разпореждане на вицепремиера Екатерина Захариева управляващият посолството на Република
Коментари Харесай

Обяснения дали правителството в Скопие е свързано с клеветническа кампания срещу България

По предписание на вицепремиера Екатерина Захариева ръководещият посолството на Република Северна Македония ще бъде извикан в Министерството на външните работи, с цел да му бъдат поискани пояснения дали държавното управление в Скопие е обвързвано с клеветническата акция, водена против България от словенския “Международен институт за близкоизточни и балкански проучвания ”.

Министерство на външните работи показва изключителното си безпокойствие от изявленията, че някогашни или сегашни съветници на премиера на Република Северна Македония вземат участие в управлението на въпросния институт.

На уеб страницата на държавното управление на Република Северна Македония е посочено, че словенската организация има контракт с изпълнителната власт в Скопие.

По- рано Министерството на външните работи изрази и неразбиране от проблемите, създавани към македонския представител на Евровизия, поради българско знаме в неговия клип

Представител на Република Северна Македония остава Васил Гарванлиев, реши в сряда специфична комисия в Скопие. От комисията считат, че " цветовете на българското знаме в клипа са единствено усещане, а поданството е персонална независимост ".
Песенният конкурс ще се организира на 18, 20 и 22 май в Нидерландия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР