По разпореждане на Софийска градска прокуратура (СГП) се извършва проверка

...
По разпореждане на Софийска градска прокуратура (СГП) се извършва проверка
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява смъртта на Даная Кулева

По предписание на Софийска градска прокуратура (СГП) се прави инспекция по случая със гибелта на 15-годишната Даная Кулева, умряла през май 2023 година в " Пирогов ".

Целта на инспекцията е да се откри дали има задоволително данни за закононарушение, а точно дали гибелта на момичето е породена заради неведение или немарливо осъществяване на правно регламентирана активност, представляваща източник на нараснала заплаха, написа

От прокуратурата оповестяват, че в хода на инспекцията ще бъдат тествани всички условия по случая, в това число ще бъдат съобразени осъществените досега две инспекции от Изпълнителна организация " Медицински контрол ".

Конституционният съд (КС) е образувал дело по настояването да бъде оповестена за противоконституционна корекция, с която се анулира опцията за подписване на брак от малолетни. Текст, допускащ това, бе отстранен с последните промени в Семейния кодекс, признати предходната година. Това е първият сигнал до Конституционен съд, подаден от областен арбитър - опция, която бе дадена с последните промени в конституцията. Предстои съдиите да се произнесат по допустимостта.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР