По разпореждане на премиера Бойко Борисов министрите на регионалното развитие

...
По разпореждане на премиера Бойко Борисов министрите на регионалното развитие
Коментари Харесай

Борисов разпореди двама министри да посетят община Хайредин

По предписание на премиера Бойко Борисов министрите на районното развиване и благоустройството Николай Нанков и на превоза, осведомителните технологии и известията Ивайло Московски ще посетят през днешния ден община Хайредин, оповестиха от пресцентъра на Министерството на районното развиване и благоустройството.

В 12.30 часа те ще инспектират възстановителните действия по язовир „ Рогозен 1 “.

В общините Хайредин и Мизия на доста места реките излязоха от коритата си и заляха дворове и икономически постройки. В Хайредин бедственото състояние остава в действие и през вчерашния ден, макар че равнището на язовир „ Рогозен” стартира да спада.

В събота кабинетът се събра на незабавно съвещание, с цел да набележи ограничения против преливането на реки и язовири. Обявено беше отпущането на 3 млн. лева на община Хайредин за справяне с казуса. След изключително съвещание на държавното управление стартира оглед на язовир "Рогозен 1 ", с цел да се предприеме спешен ремонт на оборудването, което застрашаваше две близки села.

Ще бъде основана и нова централизирана държавна конструкция за реакция при спешни обстановки, взеха решение министрите през днешния ден. Държавата ще поеме грижата за всички язовири, които общините не могат да ръководят.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР