По разпореждане на министъра на транспорта информационните технологии и съобщенията

...
По разпореждане на министъра на транспорта информационните технологии и съобщенията
Коментари Харесай

Московски нареди проверка на Wizz Air заради свалените пътници

По предписание на министъра на превоза осведомителните технологии и известията Ивайло Московски Ивайло Московски е министър на превоза, осведомителните технологии и... към профила Групово дело „ Гражданска въздухоплавателна администрация “ (ГД ГВА) ще извърши инспекция на обстановката с полетите на самолетна компания Wizz Air.

Разпореждането е във връзка със зачестилите случаи на продажба на повече седалки от наличния потенциал на унгарския авиопревозвач, изпълняващ полети до и от България. Инспекторите на Групово дело ГВА ще извършат SAFA (Safety Assessment of Foreign Aircraft) инспекции, които обгръщат сигурността на полетите, техническото положение на въздухоплавателните средства, документите и екипажите на превозвача, както и дали компанията е спазила своите отговорности за гарантиране правата на пасажерите.

Българската страна няма пълномощията да прави цялостни инспекции на активността на самолетни компании регистрирани на територията на друга страна.

Групово дело ГВА ще изпрати публично искане до унгарските авиационни управляващи, които са контролен орган на Wizz Air, за осъществяване на цялостна инспекция на самолетната компания и пояснение за аргументите за зародилата обстановка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР