По-рано този месец Съединените щати въведоха нови експортни ограничения върху

...
По-рано този месец Съединените щати въведоха нови експортни ограничения върху
Коментари Харесай

Най-мощният от най-новите AI-ускорители на NVIDIA за Китай със занижена производителност ще бъде отложен

По-рано този месец Съединените щати вкараха нови експортни ограничавания върху доставката на изчислителни ускорители за Китай и няколко други страни. В резултат на това NVIDIA загуби опцията да доставя за Китай ускорителите A800 и H800, приспособени към миналогодишните наказания. Компанията възнамерява да пусне нови, по-малко производителни решения на китайския пазар, като вземе поради новите условия. Сега се появиха известия за задържането на най-бързия от тях.

Поне тази информация се популяризира от Ройтерс, базирайки се на лични източници измежду китайските производители на сървърно съоръжение. Трудностите с консолидираното на новия ускорител H20, съгласно източника, ще попречат на NVIDIA да стартира доставката на новия артикул преди края на тази година и с огромна възможност клиентите ще стартират да го получават едвам през февруари или март.

Първоначално се смяташе, че триото нови ускорители ще бъде препоръчано на китайските клиенти на NVIDIA на 16 ноември, само че това по този начин и не се случи. Поне по-старият H20 ​​беше отсрочен за нахлуване на пазара до първото тримесечие на 2024 година В същото време версията L20, която е междинна по скорост, се чака да излезе на пазара преди края на тази година. Нищо не се оповестява по отношение на ориста на модела L2, за който преди се смяташе, че този ускорител ще се появи не по-рано от януари идната година.

Когато Съединените щати вкараха първата фаза на глобите против Китай в региона на достъпа до вносни изчислителни ускорители през октомври предходната година, NVIDIA стартира да предлага особено приспособените ускорители A800 на китайските клиенти до ноември, а по-късно към тях се причисли и по-съвременния H800. Представители на NVIDIA на неотдавнашна тримесечна отчетна конференция изрично отхвърлиха способността на новите американски наказания да повлияят върху бизнеса на компанията в краткосрочна вероятност. NVIDIA получава към 20% от приходите си от Китай, тъй че загубата на локални поръчки е нежелателна за компанията, даже и в изискванията на огромно търсене на нейните артикули отвън страната. Разработчикът непрестанно се пробва да се приспособява към условията на Съединени американски щати, с цел да резервира опцията да продава своите решения в Китай.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР