По-рано тази седмица Украйна понижи възрастта си за военна служба

...
По-рано тази седмица Украйна понижи възрастта си за военна служба
Коментари Харесай

Какво следва за Украйна след новия закон за мобилизацията?

По-рано тази седмица Украйна намали възрастта си за военна работа от 27 на 25 години. Страната се пробва да попълни редиците си, отразявайки войната с Русия, която продължава към този момент втора година. Президентът Володимир Зеленски подписа три законопроекта, ориентирани към подсилване на обсадените въоръжени сили и складовете с оръжия и муниции на страната. Зеленски съобщи, че не е подготвен да каже обществено какъв брой нови военни попълнения ще са нужни на украинската войска. Според статистиката на украинското Министерство на Отбраната през октомври военните в страната са били близо 800 000 души.
Аз съм срещу войната. Колкото по-млади са хората, толкоз по-трудно е да осъзнаем, че те отиват на сигурна гибел. Според мен, в случай че отиваш на война, би трябвало да си добре квалифициран. Не във връзка с образованието, а би трябвало да си поживял преди този момент.
Михайло Ставицки, 50 година, пощальон за доставки

Принудителната военна работа е сензитивен въпрос на фона на възходящия дефицит на пехота и муниции в Украйна. Поради този дефицит, Русия съумя да вземе превъзходство в сраженията. Собствените проблеми из редиците на Русия до момента ѝ пречеха да се възползва изцяло от преимуществото си. Средната възраст на бойците и от двете страни е над 40 години, настояват военни анализатори. Някои украинци се тормозят, че намаляването на минималната възраст за наборна работа на 25 години и изтеглянето на повече младежи от работа може да има противоположен резултат, като нанесе спомагателни вреди на опустошената от войната стопанска система.
Законът за военната тегоба значи, че украинците не са подготвени да капитулират, че украинците ще се пазят, че е малко евентуално да има дипломатическо споразумяване на тази война, просто тъй като, както чухме от Путин, той е подготвен за още война. Той не води война единствено с Украйна. Неговият главен зложелател са Съединените щати и тяхното наличие в Източна Европа.
Орисия Луцевич, началник на форума за Украйна и заместник-директор на програмата за Русия и Евразия в мозъчния концерн „ Чатъм хаус “ в Лондон

Първоначалният възторг за директни сражения против силите на Кремъл е намалял, макар че публичната поддръжка за защитаването на страната остава висока. Понастоящем Украйна не разрешава на мъжете на възраст под 60 години да пътуват в чужбина. Много украински мъже заобикалят призоваването в армията, като се крият вкъщи или се пробват да се измъкнат от борбата с рушвет.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР