По-рано тази година, заедно със съ-законодателите, Европейската комисия одобри предложението

...
По-рано тази година, заедно със съ-законодателите, Европейската комисия одобри предложението
Коментари Харесай

Почти 100 милиона евро за мерки в подкрепа на украинските бежанци в България

По-рано тази година, дружно със съ-законодателите, Европейската комисия утвърди предлагането ‚Действия по линия на доближаването за бежанците в Европа‘ (CARE), оповестяват от Представителството на Европейска комисия в България . CARE дава опция на държавите-членки и районите да дават незабавна поддръжка за хората, бягащи от съветската инвазия в Украйна, посредством въвеждане на еластичност в разпоредбите на политиката на доближаване за интервала 2014 - 2020 г. за бързо преразпределяне на наличното финансиране към сходна незабавна поддръжка.

Като една от страните, приемащи забележителен брой украински бежанци, България се възползва от тази еластичност и Европейската комисия неотдавна утвърди отпущането на общо 37.4 млн. евро за ограничения по CARE. Тези средства се дават по оперативните стратегии " Околна среда “ и " Добро ръководство “, като обезпечават надлежно 15.6 милиона евро и 21.8 милиона евро. 13.3 милиона евро са от Европейския фонд за районно развиване, 18.5 милиона евро от Европейския обществен фонд и 5.6 милиона евро - национално съфинансиране. В идващите седмици се чака да бъдат утвърдени още 37 милиона евро от оперативната стратегия " Иновации и конкурентоспособност “. 

Средствата, програмирани в границите на CARE, ще допринесат за покриване на разноските за главните потребности на бежанците в България, които бягат от войната в Украйна - настаняване и храна.

Те са в допълнение към към този момент утвърдената поддръжка през лятото на 2022 година по REACT EU ориентирани към интеграция на пазара на труда и хранителна и съществена материална помощ - 26 милиона евро.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР