По-рано тази година бившият президент на САЩ Джими Картър изпрати

...
По-рано тази година бившият президент на САЩ Джими Картър изпрати
Коментари Харесай

Джими Картър: САЩ са най-войнствената нация в историята на света

По-рано тази година някогашният президент на Съединени американски щати Джими Картър изпрати писмо на президента Тръмп с някои препоръки за ръководството на връзките сред Съединени американски щати и Китай . Картър следи нормализирането на дипломатическите връзки сред страните преди 40 години. А в събота вечер Тръмп се е обади на Картър да си поговорят за това .

Това е първият път, когато са говорели, разяснява Картър и добавя, че Тръмп е обяснил, че е изключително угрижен за това по какъв начин Китай " ни изпреварва ", а Картър се съгласява, че това е правилно , оповестява " Обществено радио в Атланта ".

" А знаете ли за какво, аз възстанових дипломатическите връзки с Китай през 1979 година От 1979 година знаете ли какъв брой пъти Китай е воювал с някого - нито веднъж . А ние сме във война ", разяснява той.

Съединени американски щати е във война през всички 242 години от своята история, като се изключи 16 години , изяснява Картър.

Той дефинира Съединени американски щати като " най-войнствената нация в историята на света ", заради склонността да се пробва да принуди другите да " възприемат американските ни правила ".

Картър разяснява, че вместо във война, Китай влага в личната си инфраструктура , споменавайки, че Китай има 18 000 благи високоскоростна железопътна линия . " Колко благи високоскоростната железница имаме в нашата страна? Нула ".

" Изхарчихме, мисля, че 3 трилиона $ ", добавя Картър за американските военни разноски . "... Това е повече, в сравнение с можете да си визиите . Китай не е пропилял нито една стотинка във война и по тази причина те са пред нас . Почти във всяко едно отношение ".
 Китай: Съединени американски щати остават единствената икономическа суперсила до 2035 година
Китай: Съединени американски щати остават единствената икономическа суперсила до 2035 година

Често се приема, че Китай ще задмине Съединени американски щати като най-голямата стопанска система в света

Carter said that’s true. He suggested maybe it’s because China hasn’t been spending money on war like the US. They haven’t been at war since we normalized diplomatic relations. He pointed out that of 242 years of existence, the #USA has been at peace for only 16 of them. #gapol
— Emma N. Hurt (@Emma_Hurt) April 14, 2019
" И мисля, че разликата е, че в случай че вземем 3 трилиона $ и го сложим в американската инфраструктура, евентуално ще имаме и излишък от 2 трилиона $ . Ще имаме високоскоростна железопътна линия. Ще имаме мостове, които не се срутват, ще имаме пътища, които се поддържат вярно. Нашата просветителна система би била толкоз добра, колкото тази в Южна Корея или Хонконг ".

" Не съм сравнявал неподходящо страната си с Китай. Просто го показах, тъй като нощес получих позвъняване по телефона ", добавя Джими Картър.

Той разяснява, че е схванал, че Тръмп е угрижен от това, че Китай ще надмине Съединени американски щати като най-голямата икономическа суперсила в света .

" Аз в действителност не се опасявам от това време, само че то тормози президента Тръмп и не знам за какво . Не го подлагам на критика - тази заран ", добави Картър

Голяма част от урока на Картър в неделната заран е оттатък политиката , концентрира се върху значимостта да се вкарат добродетели като мир и добрина в днешния свят .

Миналия месец Джими Картър стана най-възрастният жив президент на Съединени американски щати .
 Картър прикани Доналд Тръмп да не употребява нуклеарни оръжия
Картър прикани Доналд Тръмп да не употребява нуклеарни оръжия

Моля се да резервира страната в мир
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР