По-рано поставеният от Русия ръководител на Крим Сергей Аксьонов съобщи,

...
По-рано поставеният от Русия ръководител на Крим Сергей Аксьонов съобщи,
Коментари Харесай

2 балистични ракети са свалени в небето над Крим

По-рано поставеният от Русия началник на Крим Сергей Аксьонов заяви, че е била свалена балистична ракета, изстреляна от украински тактически ракетен комплекс " Гром-2 ".

" Информацията бе обновена. Две балистични ракети бяха свалени над Крим ", съобщи Крючков.

Тази заран той заяви, че се е задействала системата за противовъздушна защита в северната част на Крим, само че няма опустошения и жертви, напомня Българска телеграфна агенция.

Русия упрекна Украйна за атентата против Захар Прилепин , Киев загатна, че нападението е осъществено от Москва

Руският публицист националист Захар Прилепин бе ранен при атентат през днешния ден, съобщи ТАСС, като се базира на министерството на изключителните обстановки и избавителните служби.

Бомба била прикрепена изпод на колата на Прилепин. При гърмежа покрай село Пионерски, Нижегородска област, на към 400 километра източно от столицата Москва, е умрял водачът на писателя. Самият Прилепин е ранен. В автомобила не е имало други хора.

Прилепин е в схващане и е добре, сподели пред ТАСС представител на избавителните служби, без да даде детайлности. Медицински източник посочи, че писателят е настанен в болница с рана на крайници.

Впоследствие от пресслужбата на Прилепин споделиха, че той има фрактури, само че няма никаква заплаха за живота му. В известието написа още, че починалият е Александър Шубин, помощник на писателя и чиновник на батальон " Оплот " от Росгвардия (Вътрешни войски).

Атентатът е бил осъществен в гориста околност на десния бряг на река Керженец.

Правоохранителните органи започнаха интервенция в региона.

Следственият комитет на Руската федерация заведе наказателно дело за гърмежа.

Вече е арестуван един мъж, който може да е забъркан в атентата. Роден в Украйна през 1993 година, той е бил осъждан за грабеж.

Министерството на вътрешните работи и Федералната работа за сигурност са открили адресите в Москва и Московска област, където може да живеят други обвинени за нападението. Въпросните хора се търсят.

От правоохранителните органи споделиха още пред ТАСС, че е допустимо офанзивата да е осъществена от диверсионна група.

" По предварителни данни " бомбеното нахлуване е осъществено от украински бойци в възмездие за активността на Прилепин, съобщи по-рано източник от силовите структури.

От 2016 до 2018 година писателят е заместник-командващ батальон на така наречен Донецка национална република (ДНР), напомня ТАСС. Фондацията му купува и медикаменти и храни за бежанците от ДНР и другата национална република, провъзгласена от проруските сепаратисти в Източна Украйна - Луганската.

Говорителката на съветското министерство на външните работи Мария Захарова също упрекна за атентата украинските управляващи. Съединени американски щати и НАТО сътвориха още една " интернационалната терористична клетка " - киевския режим ", написа тя в " Телеграм ". Тя направи паралел сред украинските управляващи и джихадистите от Ал Каида и " Ислямска страна ".

Бившият съветски президент Дмитрий Медведев, прочут с полемичните си изявления, назова атентата " подло нахлуване на нацистки екстремисти ".

Високопоставен представител на украинските управляващи от своя страна загатна, че нападението против Прилепин е дело на съветските спецслужби, съобщи УНИАН. " Молох (б. ред.: злобен западносемитски бог) постоянно е предсказуем. Той в никакъв случай не стопира да яде. Първо гълтам врагове, по-късно - инцидентни хора, и най-после - своите лични ", написа в " Туитър " Михайло Подоляк, консултант на украинския президент Володимир Зеленски.

Според него Кремъл прибягва до репресии, с цел да се пробва да удължи " мъката на клана на Путин " и да поддържа " измамлив цялостен надзор ".

Това не е първото нападение в Русия против последовател на войната против Украйна, отбелязва ДПА. Москва упрекна за предходни сходни офанзиви Киев, който обаче отхвърли да е забъркан.

Известният боен блогър Владлен Татарски бе погубен при гърмеж в кафене в Санкт Петербург при започване на предишния месец. Преди това Даря Дугина, дъщерята на съветския краен националист и идеолог Александър Дугин, почина при детонация край Москва през август.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР