По принцип специалистите препоръчват да се избягва пикантната храна, за

...
По принцип специалистите препоръчват да се избягва пикантната храна, за
Коментари Харесай

Здравословни ползи на люти подправки


По принцип експертите предлагат да се заобикаля пикантната храна, с цел да не страдаме от киселини. При язва и гастрит или други стомашни проблеми лютото още веднъж не се предлага, колкото и да ни е вкусно.

От друга страна, с цел да не прекаляваме със солта и ястието ни е вкусно, експертите предлагат да използваме подправки. За предпочитане са, несъмнено, тези подправки, които са естествени. И защото те в множеството случаи съставляват изсушени натрошени листа на билки, могат да бъдат и в действителност потребни.

Ето за кои билки има удостоверение от страна на науката, че могат да оказват помощ на здравето:

Чили и куркума – защо са потребни?

По-устойчиво сърдечносъдово здраве се следи при тези, които постоянно използват чили в храната си, считат откриватели от Университета на Вермонт. Друг теоретичен екип счита, че куркумата в умерени количества способства за понижаване равнището на неприятния холестерол LDL.

Определено пикантните подправки способстват за положителното овкусяване на храната и феновете им се оказват с по-добри индикатори на кръвното налягане. Според китайски теоретичен екип даже единствено миризмата на пикантни подправки, влияе позитивно върху кръвното налягане.

Свързани публикации.. С пъпеш се отслабва и лекува! (І част) 10 Лютите чушки, които удължават живота 0 Пикантна храна – изгоди и вреди 0

Връщаме се още веднъж на чилито, този път поради резултата му да работи срещу раковите формирания. Той се дължи на придаващия му изострен и горещ усет капсаицин. От десетилетия непрекъсното разнообразни проучвателен екипи намират потребен резултат на куркумата против разнообразни туморни процеси. Добавянето ѝ в храната може да е единствено от изгода за здравето.

Лют червен пипер – има най-малко 3 потребни дейности

Употребата на пикантен червен пипер спомага поддържането на форма. Според проучване на Университета Пардю при консумация на червен пипер били изгаряни повече калории и апетитът бил понижен. Този резултат се следил изключително при хора, които по-рядко хапвали люто. Специалистите обаче предизвестяват – в случай че разчитате единствено с прибавянето на червен пикантен пипер в храната да се лишите от някой и различен кг, това няма по какъв начин да стане. Необходимо е да има придържане към здравословен режим на хранене и деен метод на живот.

Капсаицинът има и друго влияние върху организма. Той действително може да се употребява като съставна част в кремове и лекарства за ограничение на болката. При налагането му локално при контузии и пострадвания води до изтощение на субстанцията Р – най-известния невропептид от фамилията на тахикинините, който има присъединяване при предаването на болковите сигнали в мозъка.

Според друго проучване капсаицинът оказва удобно влияние и против развиване на язвена болест. Очевидно бактериите Helicobacter pylori мъчно го понасят.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР