По принцип проблемите със съня се дължат на стрес, притеснение

...
По принцип проблемите със съня се дължат на стрес, притеснение
Коментари Харесай

Методът 4-7-8 или как да заспим само за 1 минута

По принцип проблемите със съня се дължат на стрес, терзание и даже неспокойствие. Независимо каква е повода, резултатът е еднакъв: въртим се в леглото до сутринта, а на идващият ден се усещаме повече от извънредно.

Недоспиването води до меланхолия

На пазара има доста приспивателни, билки и чайове, които дават обещание да ви провиснал и мигновенно да заспите. Не отхвърляме потребното деяние на лайката, маточината и лавандулата, които са измежду най-известните и ефикасни способи за приспиване.

Как да се възстановим след безсънна нощ

Но има един способ, който няма да ни коства и стотинка, а ще ни помогне да заспим и то единствено за 1 минута. Всичко, което би трябвало да създадем е просто да дишаме съгласно техниката 4-7-8.

Методът 4-7-8 съставлява дихателна техника, която има за цел да достави повече О2 на тялото и по този начин то да се отпусне и надлежно да се приготви за сън.

Когато сме уплашени, обезпокоени или развълнували, дишането ни е по-забързано, защото в кръвта нахлува доста адреналин и сърцето ни бие учестено. Идеята на метода 4-7-8 е да успокои дишането и цялата нервна система.

За да усетите резултата от метода, би трябвало да спазвате следното предписание:
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР