По примера на стоте национални туристически обекта в България министърът

...
По примера на стоте национални туристически обекта в България министърът
Коментари Харесай

Идея: Да създадем карта на 100-те европейски туристически обекта

По образеца на стоте национални туристически обекта в България министърът на туризма Николина Ангелков а стартира концепцията за основаване на карта със 100 европейски туристически обекта . Те ще обединят историческите обекти, включени в листата на ЮНЕСКО на международното културно завещание. Идеята беше оповестена на министерската конференция " Туризъм и икономическо развиване " в София в границите на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.
 

„ С сътрудниците министри обсъдихме концепция за основаване на самобитна карта на 100-те европейски туристически обекти , която алегорично да назовем Софийска карта на 100-те европейски туристически обекти. Тя стъпва на опита на България в популяризирането на нейните значими 100 национални обекта, която е неповторим български принос в туристическото придвижване “, обясни родният министър.
 
Картата ще е основана на обектите от листата на ЮНЕСКО .
 Николина Ангелкова darikradio.bg
По думите на Ангелкова националната карта е имала голям триумф в страната ни и е нараснала доста визитите в културно-историческите обекти и притегля интереса на младежите. „ Това ни въодушеви да предложим тази самодейност да се реализира и в европейски мащаб, стъпвайки на обектите включени в листата на ЮНЕСКО “, сподели още Ангелкова.
 
Идеята е с европейската карта да се сложи фокус върху културата на Стария континент. Все още не е ясно обаче кой ще изготви тази карта и в какъв период.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР