По преценка на британското министерство на отбраната около 15 000

...
По преценка на британското министерство на отбраната около 15 000
Коментари Харесай

Лондон: Около 15 хиляди руски войници са загинали в Украйна

По преценка на английското министерство на защитата към 15 000 съветски бойци са убити в сраженията в Украйна досега. Британският министър на защитата Бен Уолъс осведоми депутатите в Камарата на общините за последните данни, като означи също, че съветските военни са изгубили и доста бойна техника. Според няколко източници става дума за повече от 2000 бронирани машини, което включва минимум 530 танка - унищожени или хванати. Загубени са също към 60 хеликоптери и изтребители. 

Англия ще изпрати на Украйна няколко бронетранспортьори вид " Стормър " (Stormer), снабдени с установки за изстрелване на противовъздушни ракети, сподели Уолъс в Народното събрание. Те са в допълнение към дългия лист от оръжия, които към този момент бяха изпратени в Украйна.

Министърът на защитата счита, че идващите три седмици от войната на Русия в Украйна ще бъдат " сериозни " и че украинската войска има потребност от повече артилерия с отдалечен обхват на деяние, муниции и противокорабни ракети. Бен Уолъс акцентира значимостта съдружниците от НАТО да разполагат с дълготраен проект за това по какъв начин Европа ще възпира Владимир Путин, откакто всичко това свърши. " Как ще живеем с подобен комшия в Европа, в случай че той остане на власт ", запита Уолъс.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР