По предписание на фитнес инструктора: Силовите тренировки са за хората,

...
По предписание на фитнес инструктора: Силовите тренировки са за хората,
Коментари Харесай

Силови тренировки и хранене за мускули – 8 ползи и предизвикателства

По наставление на фитнес инструктора: Силовите тренировки са за хората, фокусирани върху построяването на мощна и дефинирана мускулатура. За тези, които желаят с изключение на добър здравословен статус, да имат и приключена естетична визия.
Когато чуете „ силова подготовка “ несъмнено се сещате за някой, който е извънредно предан и отдаден на своя подготвителен и хранителен режим или пък за човек, който се занимава интензивно и целеустремено със спорт. Да, по този начин е.



Професионалните спортисти постоянно включват силови тренировки в своите стратегии, с цел да подобрят избрани умения, които да им дадат преимущество в техния спорт, само че и също да понижат риска от контузии. Спортове като лека атлетика, плуване, волейбол, баскетбол, футбол или контактни спортове и бойни изкуства включват силовата подготовка като част от цялостния подготвителен развой.
Силовата подготовка е едно ходило нагоре по отношение на :
Тя е събирателно разбиране, което обгръща разнообразни видове физическо натоварване, в това число тренировката с тежести и кондиционна подготовка  

 
Второ, задачата на силовата подготовка е да предизвикате тялото си до прага на неговите благоприятни условия , след което да достигнете акомодация към прилагания физически дразнител За да постигнете тази цел наложително се следва структуриран подготвителен проект за повишение на силовите благоприятни условия Той, пък, на собствен ред, следва да бъде воден и следен от висококвалифициран, който е профилиран в региона  



Когато приказваме за занимания, целящи повишение на мускулната маса, наложително би трябвало да приказваме и за целеустремено хранене . То е главен дирек в процеса на мускулна хипертрофия или повишен мускулен напредък.
Има съществени правила в храненето за повишение на мускулната маса и силовите благоприятни условия, които би трябвало да се съблюдават съвсем религиозно. Това са:
Общ брой калории Съотношение макронутриенти и количество белтъчини – 1 гр на 1 кг телесна маса Зареждане/хранене преди подготовка Възстановяване/хранене след подготовка Хранителни добавки, съобразени с задачата на заниманията  
Често задавани въпроси за храненето за мускули:
Какво да хапвам преди подготовка за мощ? Този въпрос ми е един от обичаните – съвсем всичко, само че това, което е значимо да запомните, че колкото сте по-близо до тренировката, толкоз по-лесна за асимилиране би трябвало да бъде храната ви, с цел да не затормозявате храносмилателната система по време на подготовка.
 
Така, в случай че остават 3 часа до подготовка можете да ядете пълнозърнест сандвич, омлет или месо с ориз, само че в случай че остава 1 час или по-малко, по добре се придържайте към кисело мляко с плодовe, протеинов шейк или плод - банан, ябълка, портокал.




 
Какво да хапвам след подготовка за мощ?
Тук може би по-важният въпрос е по кое време, тъй като, в случай че желаете да сте огромни и мощни, наложително (до 30-40 мин).  
Класическият вид е протеинов шейк с банан. Но в случай че имате разполагаем пиле с печени зеленчуци, омлет с филийка пълнозърнест самун или котидж сирене с плодове, апелирам, поглезете се!





Силовите тренировки могат и ще ви оказват помощ да натрупате мощ и да увеличите размера на мускулите. Тези тренировки са фокусирани оптимално върху състава на телесната маса и смяната на съотношението на мускулната маса към масата на мазнините , в интерес на първите. Макар и не доста впечатляващи във връзка с изгарянето на калории, те са ключ към битката с непотребните мастни натрупвания в дълготраен проект.  
Преодоляването на тежестта или характерно силово натоварване играе ролята на физиологичен дразнител, каращ мускулите ви да реагират, а в следствие и да се приспособяват . Ето това е механизмът, който ви прави по-силни!  

Вдигането на тежести не е просто упражнение, то е метод да се отървете от напрежението, сходно на съвсем всяка друга спортна активност, само че е още по-добро!
 
Букетът от хормони на щастието , които се покачват по време и след силова подготовка несъмнено ще ви отдалечат от злободневните проблеми на всекидневието. Друг позитивен резултат е съвсем неочакваното чувство за смяна, в резултат на така наречен „ изпомпване “ на мускулатурата. Ако сте от хората, които заобикалят тежестите и машините във фитнеса, това е голяма причина да им гласувате доверие.
Щастието не идва от цифрите на кантара, а от отражението в огледалото, което се оформя все по-добре ден след ден.
Тренировката с тежести и укрепващите извършения оказват помощ за стягането на мускулите на гърба - постоянно наричано от „ необятни експерти “ „ мускулен корсет “ - като поддържат гръбнака ви да се движи както би трябвало без болежка. Слабите мускули на гърба, корема и/или неприятната стойка могат да ви създадат по-уязвими на напрежение и болки в гърба и кръста.




Вдигането на тежести изисква. Формата на упражнението е от първостепенно значение, тъй че би трябвало да имате фитнес треньор, който да ви направлява.
Няма по-сигурен метод да не взимате максимума и в това време да рискувате здравето си от тренировките на „ самотек “. Всяко, даже най-елементарното упражнение, изисква от вас да знаете
(a)    каква би трябвало да е позицията на гърба,
(b)    равнината, в която да сгъвате ръката/крака си,
(c)     момента, в който да издишате
(d)    и още куп специфики, които би трябвало да съобразите: в случай че имате деформиране на гръбнака, плоскостъпие или скъсени сухожилия, в случай че ставите ви имат хиперекстензия

И макар, че структурата на човешкото тяло е сходна за всички, тя не е безусловно идентична и по тази причина ви би трябвало треньор и то с ценз и опит, който да ви следи и води!
Имате потребност от фитнес уреди. Силовите тренировки не са от тези, които можете да извършите постоянно и на всички места, без значение с какво разполагате. Съвременната фитнес промишленост се гради към това да основава от ден на ден и повече неповторими машини, които да доближават „ бързо и елементарно “ до стремежи от вас резултат. Ето за какво е значимо да намерите зала, която е удачна за вас. Това постоянно върви или по-скоро се дефинира от намирането на верния за вас треньор!

View this post on Instagram

 8 заблуди за храненето и положителната форма 8 заблуди за храненето и положителната форма
1: За да изгаряш мазнини, би трябвало да гладуваш „ Да си във форма значи да имаш „ плочки “ – Не, „ да си във...



Истинската изгода от тренировките за мощ надалеч не се крие в горенето на калории. Скоростта на изгаряне на калории не е толкоз огромна, колкото при интензивни аеробни действия. Така че, в случай че смятате да „ туширате “ бонбоните от рождения ден на сътрудника с няколко серии повдигане на тежести - няма да съумеете. Ако съпоставим калориите, изгорени за една HIIT или спининг подготовка, може би  резултатът на една подготовка за ръце ще е на половина. Това обаче не значи, че втората не е ефикасна и няма да даде своя забележим резултат във времето.
Повтарям: огледалото, не кантара!  
BONUS : Следете Instagram страницата тази седмица за специфичен сет от три извършения за мощ. Поздрави!

Стефан Терзийски, фитнес специалист и създател на Bestefficient ™

За мен Гугъл знае: Магистърска степен " Фитнес, Спорт, Здраве " Диететика - специализация във Франция Кондиционна подготовка на професионални спортисти в Париж Онлайн тренировки и консултиране –

Ти би трябвало да знаеш: Обичам специалността си и за мен всеки човек, който избере да работи с мен и всеки случай е специфичен:)
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР