По предложение на Специализираната прокуратура две съдебни инстанции се произнесоха

...
По предложение на Специализираната прокуратура две съдебни инстанции се произнесоха
Коментари Харесай

Фирма е санкционирана с над 400 хил. лв. заради незаконно обогатяване

По предложение на Специализираната прокуратура две правосъдни инстанции се произнесоха с решения за налагане на имуществена глоба в размер на 401 254 лв. на българско юридическо лице, обогатило се през 2009 година със същата сума посредством незаконна активност. Това оповестиха през днешния ден от спецпрокуратурата. От там не разкриват името на компанията, въпреки че законът не пази тази информация.

С решение за налагане на глобата на 19 март 2018 година се произнесе Кюстендилският областен съд. На 29 май 2018 година решението бе доказано от Апелативния съд в София. То предстои на осъществяване, като средствата следва да бъдат импортирани в държавния бюджет, допълват от обвиняването.

Според известието това е втората глоба на едно и също сдружение в почти същия размер, която се постанова по член 83а от Закона за административните нарушавания и санкции, предусещащ имуществени наказания на компании, обогатили се нелегално.

По случая Софийската градска прокуратура образува досъдебно произвеждане още през 2009 година - за следствие на проведена незаконна група за данъчни измами. В хода на работата бе открито, че сдружението е „ възстановявало “ Данък добавена стойност от фиктивни покупко-продажби с кухи компании, осчетоводявани с неистинен документи. През февруари 2017 година Софийска градска прокуратура сезира Специализираната прокуратура с искане за внасяне в съда на предложение за налагане на имуществена глоба (съгласно компетенциите на СП за противопоставяне на проведената престъпност). Софийската градска прокуратура даде и всички материали по делото, нужни за разкриване на процедурата по Закона за административните нарушавания и санкции.

От известието на прокуратурата не излиза наяве какво се е случило с следствието против незаконната група, формирано преди 9 години.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР