По повод Световния ден за борба с туберкулозата интерактивна карта,

...
По повод Световния ден за борба с туберкулозата интерактивна карта,
Коментари Харесай

Карта ще подпомага за борбата с туберкулозата в България

По мотив Световния ден за битка с туберкулозата интерактивна карта, създадена от ЕСРИ България, демонстрира изпълнителите на дейностите по предварителна защита и надзор на туберкулозата в България. Тя е оповестена на уеб страницата на стратегия " Подобряване на контрола на туберкулозата в България " към Министерство на опазване на здравето. Картата демонстрира местоположението и детайлна информация за лечебните заведения и всички институции, ангажирани с подобряването на достъпа до предварителна защита и лекуване на туберкулоза.

С помощта на Географска информационна система карта уредниците целят да привлекат вниманието към този световен здравен проблем, като дават по наличен метод информация до всички заинтригувани страни. Към момента дейностите по настоящите стратегии в страната се реализират от 29 регионални лечебни заведения, 33 лаборатории, 12 медицински центъра, 2 лечебни заведения, работещи към системата на Главна дирекция " Изпълнение на наказванията " в Министерството на правораздаването и 25 Неправителствени организации, работещи измежду компактни ромски общности, лица с алкохолна взаимозависимост, бездомни хора, деца в риск, мигранти, бежанци и търсещи леговище.

Интерактивната карта е създадена от екипа на ЕСРИ България, в осъществяване на политиката на компанията за корпоративна обществена отговорност, по данни на " Националната стратегия за предварителна защита и надзор на туберкулозата 2017-2020 " и " Подобряване на устойчивостта на Националната стратегия туберкулоза ", финансирана от Глобалния фонд за битка против СПИН, туберкулоза и малария. Интуитивните принадлежности, с които е създадена геоинформационната карта, са част от облачната ЕСРИ Географска информационна система платформа ArcGIS Online. Технологията разрешава директното консолидиране на онлайн картата във всеки уеб страница, като по този метод улеснява популяризирането на информацията.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР