По повод Световния ден на здравето и професионален празник на

...
По повод Световния ден на здравето и професионален празник на
Коментари Харесай

За деня на здравния работник филма сниман в Кюстендил Една провинциална болница

По мотив Световния ден на здравето и професионален празник на всички, които работят в региона на хуманната медицина, който означаваме през днешния ден в Кюстендилще сепрожектирафилма " Една провинциална болница ".Началото е 8.50 часа.

Продукцията е снимана в кюстендилската болница и е притежател на влиятелни награди.

" В сплотената общественост пациентите се срещат с някогашни съученици в една и съща болнична стая. По коридорите постоянно се чуват закачки. Много пациенти живеят в непрекъснат боязън, че ще се влошат и ще бъдат изпратени „ горе “.

„ Горе “ е отделението за интензивно лекуване. Начело на непрекъснатия поток от незабавни случаи е доктор Попов. Висок и добросърдечен, за едни той има остроумна имитация, а за други – откъс от Кант. Шегите му не всеки път се получават, само че в тихия смут на болничното заведение той излъчва обилие от човешка топлина. Неочаквано из болничните коридори отекват светлина и смях- това е част от сюжета на кино лентата.

" С тези прожекции желаеме да изразим нашата признателност към всички тези, които се грижат за нашето здраве и живот ", декларират в обществените мрежи уредниците.

Част от средствата, събрани от билети, планираме да отидат към отделението по пулмология (което поема главната вълна на Ковид-19 и в което екипът прекарва по-голямата част от времето си). Целта е закупуване на електрокардиограф (около 4500 лева, швейцарски) и професионални инхалатори (около 200лв за брой, японски).

Новините от Кюстендил



Най-интересните диалози от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в Soundcloud , Spotify , Apple Podcasts и Гугъл Podcasts



Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Facebook



За занимателни видеа ни последвайте в TikTok



Инстаграм

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР