По повод празника най-новата поредица от събития е Книжен дизайнер

...
По повод празника най-новата поредица от събития е Книжен дизайнер
Коментари Харесай

Столична библиотека стана на 93 години

По мотив празника най-новата поредност от събития е „ Книжен дизайнер на месеца “, а първата открита към този момент галерия на илюстратор е на художничката Капка Кънева под заглавие „ Прорези “.

 Идеята е софиянци и посетители на града да се срещнат със актуалните художници, посветили се на изкуството на книгата. Изложбата включва творби на Капка Кънева от последните две години и може да се види до края на месеца.

Библиотеката на София отбелязва годишнината си и с премиера на новите си издания „ Голямата София “ и „ Думи без карантина. Поезия “, като втората книга ще има показване на 21 октомври от 18 часа пред централния вход на библиотеката, където могат да се чуят част от поетите, оповестени в нея. 

Книгата „ Голямата София “ пък е придружена от тематична галерия. Изданието е двуезично и с доста снимки и факсимилета. В него се наблюдава в публикации и фотоси включването в Столична огромна община през 1938 година на околните села Бояна, Княжево, Горна Баня, Надежда, Слатина, Драгалевци и превръщането им в съвременни градски центрове.

За всички начинания на Столична библиотека, чуйте Юлия Цинзова, шеф на библиотеката.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР