По повод 135 години от Съединението на България и празника

...
По повод 135 години от Съединението на България и празника
Коментари Харесай

Две експозиции на Регионалния исторически музей в Пловдив ще работят със свободен вход на 6 септември


По мотив 135 години от Съединението на България и празника на Пловдив на 6 септември (неделя) Регионалният исторически музей в Пловдив ще работи с експозициите " Българско възобновление " и " Съединение на България от 1885 година ", а входът ще бъде свободен.

Експозицията " Българско възобновление " на ул. " Цанко Лавренов " 1 в Старинен Пловдив ще приема гости сред 9 и 17.30 ч. Експозицията " Съединение на България от 1885 година " на пл. " Съединение " ще приема гости сред 9 и 15.30 ч. Гостите на музея ще могат да видят новите акценти в обновената непрекъсната експозиция - знамената на Голямоконарската чета и на Марашката чета, с които е оповестено Съединението; специфична витрина, отдадена на княз Александър I Български; витрина с истински дрехи и оръжия на майор Райчо Николов; истински движимости и документи на доктор Георги Странски - ръководител на краткотрайното държавно управление на Източна Румелия; и част от сбирката от художествени творби със символиката на Съединението.

Посещенията в експозициите на Регионалния исторически музей в Пловдив ще се реализират при прецизно съблюдаване на противоепидемичните ограничения, наложени от Министерството на здравеопазването и Областния спешен щаб в Пловдив, оповестяват домакините.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР