По покана на Негово превъзходителство Дун Сяодзюн - извънреден и

...
По покана на Негово превъзходителство Дун Сяодзюн - извънреден и
Коментари Харесай

Областният управител на Смолян провел работна среща в посолството на Китай

По покана на Негово превъзходителство Дун Сяодзюн - ексклузивен и пълномощен дипломат на Китайската национална република в Република България, Областният шеф Стефан Сабрутев посетил посолството на Китайската национална република в София и провел работна среща.

По време на нея били разисквани хрумвания за поощряване на визитите на туристи от Китай в област Смолян след отпадането на противоепидемичните ограничения, осведомят от държавната администрация в родопския град. Акцентирано било върху концепцията за разработване на обща реклама за дестинации, включващи атрактивни турове в няколко области, като Розовата котловина и село Момчиловци, а също по този начин бъдещо съдействие сред туристическите оператори, известността на кисело мляко под марка „ Момчиловци “, провеждането на празника на киселото мляко в едноименното село и идното ревюто в Нинбо на благоприятни условия на Източна Европа. Стефан Сабрутев наблегнал на представянето на област Смолян с емблематични културни и фолклорни събития, като отправил покана към Негово превъзходителство Дун Сяодзюн да посети Родопите, с цел да се запознае персонално с опциите за взаимни търговски и културни взаимоотношения, а също по този начин и да участва на Националния фолклорен събор „ Рожен - 2023 “, който ще се организира през месец юли.

Негово превъзходителство господин Дун Сяодзюн дал работен обяд, по време на който били разисквани още въпроси от съвместен интерес. Изтъкната била и нуждата от задълбочаване на икономическите връзки и взаимоотношения, регистриран бил и изключителният принос на Българо-китайското сдружение „ Приятели на Китай “, гр. Смолян за положителното съдействие сред област Смолян и Китай. В работната среща взел присъединяване и доктор инж. Момчил Караиванов от Областна администрация в Смолян.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР