По покана на държавния глава Румен Радев президентът на Полша

...
По покана на държавния глава Румен Радев президентът на Полша
Коментари Харесай

Радев посреща полския президент Анджей Дуда

По покана на президента Румен Радев президентът на Полша Анджей Дуда ще бъде на публично посещаване в България.

Задълбочаването на двустранното икономическо и капиталово съдействие, партньорството на България и Полша в Европейски Съюз и НАТО, районното съдействие и взаимоотношението в областта на сигурността, се чака да бъдат измежду акцентите на срещата на двамата президенти на 27 ноември на „ Дондуков “ 2.

Преди обяд на площад „ Св. Александър Невски “ ще се състои церемонията по формалното посрещане на президента Анджей Дуда и неговата брачна половинка Агата Корнхаузер-Дуда в България. Президентът Дуда ще постави венец пред Паметника на Незнайния боец.

След това президентите на България и Полша ще проведат среща на „ Дондуков “ 2, след което ще се състоят пленарните диалози сред делегациите на двете страни.

В наличието на президентите Румен Радев и Анджей Дуда в Гербовата зала на президентската институция ще бъде валидирана илюстрована пощенска карта във връзка 100 години от установяването на дипломатически връзки сред България и Полша. След това двамата държавни глави ще дадат взаимна конференция.

Президентът Румен Радев и брачната половинка му Десислава Радева ще посетят дружно със семейство Дуда Полския институт в София, където ще бъде открита изложбата „ 100 години от възобновяване на независимостта на Полша, 100 години от установяването на дипломатически връзки сред Полша и България “.

В рамките на формалното посещаване в България президентът Анджей Дуда ще организира срещи с министър-председателя Бойко Борисов и с ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР