По обвинителен акт на Софийска градска прокуратура (СГП), Софийски градски

...
По обвинителен акт на Софийска градска прокуратура (СГП), Софийски градски
Коментари Харесай

20 години затвор за мъж, пребил до смърт 46-годишната си приятелка

По обвинителен акт на Софийска градска прокуратура (СГП), Софийски градски съд (СГС) призна за виновен подсъдимия А. С. за осъществено от него закононарушение по член 116, алинея 1, т. 6, прочие 2 и 3, вр. член 115 Наказателен кодекс и му наложи наказване 20 години отнемане от независимост.

Обвинителният акт е импортиран в съда от СГП на 15.12.2022 година Разследването по случая е извършено от 02 РУ-СДВР под управлението и надзора на СГП. 

С присъда № 202 от 18.12.2023 година по н. о. х. д.  № 20221100205532/2022 г. Софийски градски съд (СГС) призна подсъдимия за отговорен в това, че на неустановена дата в интервала 05.04.2021 година – 08.04.2021 година в гр. София, кв. „ Бенковски “ съзнателно умъртвил М. К. посредством нанасяне на голям брой удари с ръце, крайници и железна пръчка по главата и тялото, като гибелта е настъпила вследствие на тежка закрита черепно-мозъчна контузия, довела до развиването на тежък компресионен синдром с угнетяване активността на централната нервна система и централно преустановяване на дишането и кръвообращението и гръдна контузия, изразяваща се в счупването на три ребра вдясно и девет ребра вляво, като убийството е осъществено по изключително непосилен метод за убитата и с особена свирепост.

Софийски градски съд наложи на подсъдимия наказване отнемане от независимост за период от 20 години и дефинира първичен непоколебим режим на изтърпяване на наказването. Първоинстационната присъда на Софийски градски съд не е дефинитивна и може да бъде обжалвана пред Апелативен съд – София, оповестиха от пресцентъра на Софийска градска прокуратура.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР