По обвинителен акт на Районна прокуратура – Мездра съдът призна

...
По обвинителен акт на Районна прокуратура – Мездра съдът призна
Коментари Харесай

Една година затвор и глоба за шофиране с 1,53 промила алкохол в кръвта

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Мездра съдът призна за отговорен К. Ковачев и му наложи дейно наказване за осъществено закононарушение по член 343б, алинея 2, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс.

На 16.02.2017 година подсъдимият Ковачев бил на работа на обект „ Буешко езеро “, намиращ се сред Враца и Мездра. По време на нощната му промяна той бил посетен от негов другар, като двамата използвали алкохол.

След като изпил към 100-150 гр. ракия, Ковачев се качил в личния си автомобил „ Субару “ и дружно с приятеля си отпътувал към Мездра. Около 03:30 ч., на ул. „ Христо Ботев “ в града, той бил спрян за рутинна инспекция от дежурен автопатрул. При тестване с техническо средство устройството отчело позитивна проба от 1,47 промила алкохол в издишания въздух. По резултат от осъщественото лабораторно проучване на кръвната проба на подсъдимия било открито съществуване на 1,53 промила алкохол към датата на действието.

Престъплението е осъществено, откакто подсъдимият Ковачев бил осъждан за закононарушение по превоза с наложено условно наказване през м. август 2015 година

С присъда от 14.07.2017 му е наложено наказване от една година „ отнемане от независимост “, което да изтърпи при първичен „ общ “ режим, санкция в размер на 1000 лева и отнемане от правоуправление за период от една година. Привежда се в осъществяване и предходното наказване „ отнемане от независимост “ в размер на четири месеца.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР