Тъй като резултатите от изборите в Индия стават все по-ясни,

...
Тъй като резултатите от изборите в Индия стават все по-ясни,
Коментари Харесай

Резултати от изборите в Индия: Големи победи, загуби и изненади

Тъй като резултатите от изборите в Индия стават все по-ясни, със стотици милиони преброени гласове и затвърждаване на преднината на множеството от 543-те места в страната, най-голямото демократично упражнение в света и в историята наподобява е поднесъл огромни изненади.

С напредването на преброяването във вторник ръководещата партия Бхаратия Джаната (BJP) на министър-председателя Нарендра Моди изглеждаше евентуално да не доближи границата от 272 места, което значи болшинство в 543-членния Лок Сабха, долната камара на Индия парламент. Със своите съдружници BJP към момента се очакваше да завоюва болшинство. Опозиционният алианс ИНДИЯ, воден от Конгресната партия, се очакваше да завоюва повече от 200 места.

Тези цифри внезапно контрастират с 2019 година, когато воденият от BJP Национален либерален алианс (NDA) завоюва 353 места, 303 от които бяха събрани единствено от BJP.

В основата на тази смяна беше поредност от политически земетресения, които наподобява прекроиха политическия пейзаж на...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР