По нова технология ще се събират и третират битовите отпадъци

...
По нова технология ще се събират и третират битовите отпадъци
Коментари Харесай

Община във Варненско въвежда нова технология за събиране на отпадъци

По нова технология ще се събират и третират битовите боклуци във Вълчи дол. Граждани и институции могат да получат безплатно пластмасови компостери, обезпечени по европроект. Получената екологична тор ще се ползваза торене на паркове и градинки в общината.

Осигурени са 120 компостера с друг потенциал. Полученият компост може да се употребява от семейства, детски градини, учебни заведения и други институции, само че може и да се дава на Община Вълчи дол, която ще го извозва, изясни ръководителят на съдружие „ Форум Гражданско общество “ Борислав Френчев.

Неправителствената организация и община Вълчи дол дружно осъществят плана на стойност малко над 350 00 лв., обезпечени по Оперативна стратегия „ Околна среда “.

Извозването и складирането на компоста ще става благодарение на профилиран камион, закупен със средства по плана. Издаден е и специфичен справочник, който коментира изгодите от компостирането и потребна информация за самия развой.

Засега раздадените компостери са към 15. От най-големите съдове, които са с размер 1830 литра, могат да се възползват цели селаили институции. По-малките, които са по 280 литра, са по-подходящи за семействата.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР