По-ниските температури през зимата са предпоставка за по-висока консумация на

...
По-ниските температури през зимата са предпоставка за по-висока консумация на
Коментари Харесай

Как да пестим електроенергия през зимата?

По-ниските температури през зимата са причина за по-висока консумация на електрическа енергия. ЕVN България дава препоръки за дейно ръководство на разноските за ток.

Съществуват редица фактори, които въздействат на потреблението. Важно е в какво положение е постройката, в която живеем - външните стени, прозорците, вратите, покривът и така нататък От значение е дали се подхващат енергийноефективни ограничения. Също какъв е типът и броят на употребяваните уреди и техният клас на енергийна успеваемост. Важни са също и броят на пространствата в жилището, които се отопляват и броят на живущите в него.

Имайте поради, че понижението на външната температура с 1 °C усилва потреблението на сила за отопление с към 10%.

Полезни препоръки за дейно потребление на електрическата енергия:
Намалявайте градусите на отоплението през нощта и когато отсъствате от вкъщи. Избягвайте да изключвате отоплителните уреди изцяло, тъй като по този начин стените на жилището изстиват и в следствие уредите употребяват повече сила, с цел да доближат още веднъж мечтаната висока температура.Не покривайте и не преграждайте отоплителните уреди с мебели или тежки пердета, с цел да не спирате топлината, която отдават в помещението.При закупуване на климатик съобразете мощността на уреда с размера на помещението, което ще отоплявате.Не поставяйте хладилник/фризер наоколо до отоплителен апарат или под директна слънчева светлина.Използвайте енергоспестяващи крушки.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР