По-ниски цени на храните, медицински хеликоптери още тази година, България

...
По-ниски цени на храните, медицински хеликоптери още тази година, България
Коментари Харесай

Не е ляво, а е европейско. Коалицията ПП-ДБ представи предизборната си програма

По-ниски цени на храните, медицински хеликоптери още тази година, България в Шенген и еврозоната, училищен заплати равни на най-малко 125% от междинната за страната, отчетност на основния прокурор, цифровизация на администрацията.

Така звучат част от обещанията в на обединението " Продължаваме промяната " - " Демократична България " (ПП-ДБ) . Те бяха показани онлайн във вторник от водачите на обособените обединения в обединяването - Кирил Петков и Асен Василев от Политическа партия, Христо Иванов от " Да, България ", Атанас Атанасов от Демократи за мощна България и Владислав Панев и Добромира Костова от " Зелено придвижване ".

По думите им задачата на всички изброени ограничения е българските жители да живеят един " естествен, европейски живот ".

В представянето се включиха и ръководителите на " Обединени земеделци " и Български земеделски народен съюз Петя Ставрева и Илия Зюмбюлев. Новата коалиция беше поискала двете партии също да бъдат вписани към нея, само че Централната изборна комисия отхвърли поради изпуснати периоди. По думите на Кирил Петков с изключение на тези две обединения обединяването ПП-ДБ има поддръжката и на още 77 цивилен организации.

Събитието във вторник беше излъчено единствено в обществените мрежи и на него не бяха поканени публицисти.
" Не просто член, а сътрудник в Европейски Съюз и НАТО "
Представянето на предизборната стратегия беше намерено от Кирил Петков , който стартира с икономическите цели на обединението. Той обвърза постигането на по-добра икономическа среда и с влизането на България в Шенген и еврозоната .

Първото по думите му ще отстрани опашките по границите за българските камиони и ще улесни търговията. Второто ще понижи разноските на българските компании, като лихвите ще бъдат по-ниски, ще отпаднат разноските по превалутиране от евро в левове, спестяванията на жителите ще бъдат защитавани от европейските институции.

" По време на нашето ръководство България беше сътрудник, не просто член в Европейския съюз и НАТО ", сподели Петков и добави, че има персоналната поддръжка на Белгия за влизането на България както в шенгенското пространство, по този начин и в еврозоната.
" Не е ляво, а е европейско "
Асен Василев от своя страна даде обещание вложения в размер над 50 милиарда лева в българските райони и промишлеността. Той сподели, че обединението ще работи, с цел да бъдат построени плануваните 3 тунела през Стара планина и 5 моста над Дунава.

" Тези планове са наложителни, в случай че желаеме Северна България да се развива ", сподели Василев.

" Ако [инвестициите] стигнат до всички компании, а освен до няколко определени, компаниите ще могат да се модернизират, да се автоматизират, ще се вдигне продуктивността на труда и това ще помогне на служащите да защитят по-високите заплати ", добави той.

Василев уточни и редица обществени ограничения, които да понижат неравенствата и да подсигуряват, че България ще се отърве от " латиноамериканския вид " стопанска система, която е била градена последните години. За образец даде нуждата от нарастване на учителските заплати, които да са най-малко 125% от междинната работна заплата.

" За да имаме изобщо общество, би трябвало да имаме базисна правдивост и базисно равнище на достъп до съответни обществени услуги. Това не е ляво, това е европейско ", сподели Василев.
" Бедни сме, тъй като сме корумпирани "
В края на представянето Асен Василев отбрани обещанията, като сподели, че съгласно него България разполага с нужните за осъществяването им средства. По думите му политиката на обединяването ще е " не да подвигаме налозите, а да разходваме дейно ".

Без да го загатва поименно, той нападна и предходните ръководещи от ГЕРБ, като сподели, че в предишното средства в бюджета не е имало, тъй като или са били харчени не по предопределение, или Национална агенция за приходите не е събирала отговорности поради " обтегнат чадър ".

" Ние сме небогати, тъй като сме корумпирани ", сподели по-рано и Христо Иванов, който обвърза икономическото положение на страната с потребността от правосъдна промяна и гонене на корупцията.

Представянето на целите на обединението идва, откакто през февруари Политическа партия и Демократична България оповестиха, че ще се явят дружно на изборите на 2 април. Още преди този момент Кирил Петков дефинира бъдещата коалиция като " обединяване на положителните сили ".

В последното Народно заседание Политическа партия и Демократична България имаха надлежно 53 и 20 народни представители. В доста гласувания двете парламентарни групи оставаха сами, а тези 73 депутати бяха надалеч от нужното болшинство от 121 гласа за избиране на държавно управление и налагане на решения.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР