По неофициални данни на полски журналисти в полицейското управление на

...
По неофициални данни на полски журналисти в полицейското управление на
Коментари Харесай

Генерал получи украинска базука подарък и се уцели с нея в кабинета си

По неофициални данни на полски публицисти в полицейското ръководство на Варшава е станала детонация поради повърхностно боравене с гранатомет RGW-90. Източници, свързани със службите за сигурност, споделиха, че изстрелът от оръжието, дарено от украински сътрудници, може да е бил създаден от командира на полицията Ярослав Шимчик.

Изданието твърди, че в офиса на Шимчик е имало изстрел в пода, вследствие на което таванът се е срутил на долния етаж. Според публицисти служителят на реда не е очаквал, че гранатометът може да бъде зареден.

Полският вътрешен министър Мариуш Камински отбрани Ярослав Шимчик, като сподели, че гранатометът е " формален подарък " от украински сътрудници, само че шефът на полицията не е бил осведомен, че той е зареден.

Припомняме, експлозията в офиса на полската полиция избухна в четвъртък, 15 декември. Пораженията по постройката на Главно полицейско ръководство обгръщат три етажа. В резултат на случая началникът на полицията Ярослав Шимчик е с леки пострадвания и е настанен в болница.

Изданието Super Express, цитирайки радио RMF FM, съобщи, че военачалник Шимчик към този момент е изписан от болничното заведение и скоро ще се яви пред прокуратурата. За несъзнателно пораждане на детонация, която заплашва живота на доста хора, полското законодателство планува отнемане от независимост до пет години.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР