По неофициална информация в България има представител на Либийските власти,

...
По неофициална информация в България има представител на Либийските власти,
Коментари Харесай

Либия ще задържа български кораби заради ”пиратска” атака на танкер в Бургас

По неофициална информация в България има представител на Либийските управляващи, който договаря с българските за разрешаване на случая, оповестява Българска национална телевизия.
България се замеси в интернационален скандал, откакто задържа либийски танкер на пристанище Бургас по искане на българска частна компания, която твърди, че има остарели вземания от Либия. В отговор Триполи заплаши, че ще задържа всеки български транспортен съд в свои води, оповестиха арабски медии, представени от в. " 24 часа ".

Инструкциите са разпратени до всички търговски, промишлени и нефтени пристанища в Либия. Предприетите ограничения са " в отговор на дейностите на българските управляващи " по отношение на либийския танкер " Бадр " (Badr).

Плавателният съд е арестуван още през ноември 2017 година по искане на българска частна компания, която твърди, че има остарели вземания от Либия. Следва дълга правосъдна сага, която в края на предходната годината ескалира. Според либийците корабът е обект на " пиратска офанзива " от българските управляващи и група охранители.

На 21 декември 2018 година на борда на кораба се качва частен правосъден реализатор, съпроводен от чиновници на охранителна компания, на " Гранична полиция “ и " Морска администрация “. Либийският байрак на кораба е заменен, а капитанът и екипажът са принудени да изоставен кораба, който стартира да плава под панамски байрак с украински екипаж от 28 декември.

В същия ден обаче бургаският Окръжен съд е оповестил за противозаконни дейностите на частния правосъден реализатор Тотко Колев по обществената обмен на либийския танкер. Друго решение на Върховния административен съд (ВАС) от 2 януари 2019 пък разгласи за противозаконен ареста на танкера от " Морска администрация “. Съдът анулира решение на Административен съд – Бургас, както и заповедта на шефа на Дирекция " Морска администрация “ – Бургас и капитан на пристанище Бургас, с която е неразрешено отплаването на моторния танкер, заяви профилираното издание Maritime.bg.

От " Морска администрация - Бургас " и " Гранична полиция " настояват, че са съдействали за промяна на екипажа на либийския танкер, както е по закон. От там са безапелационни, че нито са заплашвали, нито са употребявали мощ, само че либийският капитан твърди, че е измъчван.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР