По много причини все повече хора отхвърлят употребата на маргарин.

...
По много причини все повече хора отхвърлят употребата на маргарин.
Коментари Харесай

Заменете маргарина в рецептите с тези храни

По доста аргументи от ден на ден хора отхвърлят използването на маргарин. Често продаван и под названието „ олео “, маргаринът е цялостен с изкуствено основани трансмазнини. Дори марките, които настояват, че продуктът им съдържа 0 г от тях, действително в него има най-малко 500 мг трансмазнини.

Дори минимално количество от тях е задоволително да увеличи равнищата на неприятния холестерол в организма. Според редица проучвания трансмазнините усилват петкратно риска от ракови болести. Също по този начин маргаринът въздейства отрицателно и на инсулиновата устойчивост.

Едва ли ви е нужно повече, с цел да се откажете от използването му. А в този момент ви предлагаме други възможности, с които да замените маргарина в кухнята.

Масло

В хранително-вкусовия отрасъл дълго години имаше спор дали маслото фактически е по-добра опция на маргарина. Спорът е непотребен, най-малкото тъй като маслото е скотски артикул, който се прави от естествени съставки. То също съдържа трансмастни киселини, които обаче не са изкуствени и не са канцерогенни за човешкия организъм.

В предписания, при които е упоменато готвене с маргарин, вие може да го замените с равно количество масло.

Сирене крема

 крема сиренето е отличен сурогат на маргарина

Маргаринът сполучливо може да бъде сменен в предписания и с крема сирене, което има по-малко мазнини и калории. Използваното количество също би трябвало да бъде 1:1. Ако да вземем за пример желаете да си намажете препечена филийка, то надалеч по-добре е да го извършите с крема сирене, в сравнение с с маргарин.

Зехтин

Студено пресованият зехтин е неизменима част от менюто на хората от Средиземноморието и изгодите от него са добре познати. В доста магазини той към този момент се предлага даже под форма за мазане. Така че, в случай че решите да вършиме баница, заменете маргарина със зехтин и ще се изненадате от приятния усет, който той ще придаде на това обичайно печиво. Ако обаче решите да пържите, избирайте слънчогледово олио, тъй като съгласно някои изследвания зехтинът може да стане канцерогенен при доста висока температура.

Кокосово масло

Кокосовото масло е чудесна опция, изключително за хората, които имат нетърпимост към лактоза. Тропическият му мирис е превъзходен за приготвянето на сладкиши и разнообразни печива. Но също по този начин може да си употребява и за готвене на доста ястия. Най-добре да употребявате студенопресовано кокосово масло, като преди да го купите се убедете, че е натурално и в него няма спомагателни добавки.

Тахан

 таханът е отличен заместител на маргарин в рецептите

Таханът се създава от сусамови семки и с него може да приготвяте разнообразни печива. Предупреждаваме ви обаче, че в случай че не сте привикнали с усета му, първоначално може да ви нагарча леко.

Ядкови масла

Те също могат да бъдат опция на маргарина. В магазините се продават на по-скъпи цени, само че има разновидности да си ги приготвите и сами вкъщи – просто ви трябват ядки по желание и блендер. Подходящи са кашу, фъстъци, бадеми.

Банани

Пюрираните банани също ще ви свършат работа при приготвянето на хлебни произведения, мъфини, торти и кексове. Освен това, поради тяхната естествена наслада, ще понижат нужното количество захар и ще създадат десерта ви по-малко калоричен. Една чаша смачкани банани се равнява на една чаша маргарин.

Авокадо

Авокадото, което е богато на положителни мазнини, също може да се употребява за разнообразни предписания. То е чудесна опция на маргарина за мазане върху тост, за приготвянето на разнообразни сосове и дипове. Също по този начин е уместно за печива.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР