По-малко от седмица преди парламентарните избори на 14 ноември коалицията

...
По-малко от седмица преди парламентарните избори на 14 ноември коалицията
Коментари Харесай

"Маркет линкс": ГЕРБ е с 23%, ПП взима 16%, а ИТН е последна с 10%

По-малко от седмица преди парламентарните избори на 14 ноември обединението ГЕРБ-СДС е водеща с 23 %, а втора е групировката на Кирил Петков и Асен Василев - " Продължаваме промяната ", с малко над 16%. Българска социалистическа партия се обрисува да бъде трета политическа мощ с 12.1 на 100 поддръжка, а Движение за права и свободи е след нея с малко над 11 %. " Демократична България " събира 10.5 на 100. " ИТН " на Слави Трифонов е на шеста позиция с поддръжка към 10 %. Това сочат данните от социологическо изследване, финансирано и осъществено взаимно от bTV и Маркет линкс, извършено измежду 1112 лица над 18 година в страната в интервала 02–07 ноември 2021 година по методите на пряко-лично изявление и онлайн анкета.

На ръба за влизане в новия парламент остават " Изправи се! БГ. Ние идваме " с 4,1. Под тях са " Възраждане " с 3 % и Вътрешна македонска революционна организация с 1,2%.

Президентските избори евентуално ще се решат на втори тур, сочи още проучването на " Маркет линкс " и bTV.

Сред решилите да гласоподават Румен Радев събира поддръжка от 46,7 на 100. Това е разлика от повече от 20 пункта пред втория. Подкрепеният от ГЕРБ-СДС Анастас Герджиков получава 25.6 %.

Кандидатът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ е трети с 10,3 %, а ръководителят на Върховен касационен съд Лозан Панов (подкрепен от „ Демократична България “) има поддръжката на 7,7 %.

Решаваща за президентския избор е и интензивността. Пред социолозите твърда увереност, че ще гласоподават показват болшинството от българите – съвсем 60 на 100. Други 19 % декларират, че евентуално ще го създадат.

Почти 5% от гласуващите не са избрали своя претендент и по този начин е допустимо пренареждане.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР