По-малко от половината пилоти в Българската армия летят. Това каза

...
По-малко от половината пилоти в Българската армия летят. Това каза
Коментари Харесай

Каракачанов: Повечето ни военни пилоти не летят

По-малко от половината водачи в Българската войска летят. Това сподели министърът на защитата Красимир Каракачанов в утринния блок на bTV.

„ От 245 водачи в България по щат в българската войска, доста малко летят. Техника има, само че тази техника не е отремонтирана. Защото нещата са правени в годините на парче. От 5 хеликоптера „ Ми-17 “ сега не лети ни един, от 5 хеликоптера „ Ми-24 “ – прелестен хеликоптер, лети един, 4 не летят. От 12 от „ Кугърите “ летят 3-4, от хеликоптерите „ Бел “ 3 летят, 3 не летят. А особено за хеликоптерите „ Бел “ сумата е 1 млн. лв. за ремонта му за останалите 3, които не летят “, разяснява министърът.

По думите му ние имаме техника, само че тя стои в хангарите. Каракачанов съобщи, че не приема за съществено оправданието „ Няма пари за ремонт “, тъй като става въпрос за човешки живот.

„ Ние имаме плановете за рационализация на авиация, ще ни доведат нови самолети, само че това е в вероятност. Ние до тогава какво да вършим? Тези летци да стоят в базите и да не летят? Те би трябвало да натрупат опит. Минимумът, което е било процедура в България, са 100-120 часа, не минимумът, а естествената процедура в България. В момента двамата въпросни водачи за половин година са налетели 17, мисля, че единият 17, другият 15 часа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР