По-малко от половината германските подводници, бойни самолети и някои ключови

...
По-малко от половината германските подводници, бойни самолети и някои ключови
Коментари Харесай

Германската армия може да разчита на половината си въоръжение, показва доклад

По-малко от половината немските подводници, бойни самолети и някои основни оръжия са подготвени да бъдат употребявани. Причините за това са недостатъци в качеството или изчезнали аварийни елементи. Изводите са на отчет от 106 страници за положението на немските въоръжени сили, съобщи " Ройтерс ".

В документа се споделя, че доста основни оръжейни системи са в незадоволителна подготвеност. Подобряването на боеспособността става постепенно, като за задачата са нужни повече пари, се установи в отчета.

Ако бъде утвърдено, новото немско съдружно държавно управление се чака да гласоподава за увеличение с 10 милиарда евро на средствата за бюджета за защитата на Германия за идващите четири години, напомня организацията.

В отчета на министерството на защитата се споделя, че приблизително през 2017 година единствено 39 от 128-те изтребители " Юрофайтър " са били разполагаем поради дългия интервал на поддръжка и дефицита на разнообразни аварийни елементи. Въпреки това страната е имала задоволително самолети за въздушните задачи над балтийския регион и за присъединяване в задачите на НАТО, само че дефицитът на самолети се е отразил върху подготвителните полети на водачите.

Всичко това поражда безпокойствие преди Германия да оглави от 2019 година на силите на НАТО за бързо реагиране.
По-рано този месец парламентарен отчет също подлагаше на критика готовността на немските въоръжени сили и изтъкваше проблемите на армията с дефицита на личен състав и на съоръжение.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР