По-малко от месец преди президентските избори в Турция повечето социологически

...
По-малко от месец преди президентските избори в Турция повечето социологически
Коментари Харесай

Месец преди изборите в Турция: Ще падне ли Ердоган от власт?

По-малко от месец преди президентските избори в Турция множеството социологически организации в южната ни съседка дават резултат, само че в интерес на Кемал Кълъчдароглу – конкурент на сегашния президент Реджеп Ердоган.
Прочетете още
Социолозите не са и безпристрастни. Приближените до Народнорепубликанска партия на Кълъчдароглу от организацията „ AVRASYA ” му дават над 53%, а за Ердоган към 40%. Изследването им е оповестено на 22 март. Основателят на организацията е и кандидат-депутат от партията на Кълъчдароглу, оповестява БТВ.

Проучванията на друга агенция „ AKSOY ” също обобщава към 11 март резултатите в интерес на Републиканците - 55,6% за Народнорепубликанска партия, а 44,4% за Партията на справедливостта и развиването. Останалите социологически организации, с  неутрална позиция в борбата или без очевидни такива, също са с резултати, в които НРП се нарежда на първото място. „ MAK ” разгласява на 16 март прогноза за 47% в интерес на Кълъчдароглу, против 42 % за Ердоган.

Социолозите, близки до Ердоган, от „ OPTIMAR ” афишират към 11 април, че 45,9% от интервюираните са дали отговор, че биха дали своят вот за Ердоган, против 43,9% за Кълъчдароглу.

Вчера завърши и обиколката на Кълъчдароглу в България. Кандидат-президентът на Турция се срещна с представители на Движение за права и свободи и кметове.

Днес сме пред паметниците на починалите за демокрацията по време на тоталитарния режим. И в Турция водим същата битка за народна власт. Навършват се 100 години от основаването на Републиката и ще продължаваме с демокрацията. Разчитам и на гласовете на българските изселници. Всяка независимост е дала жертви. Те са дали своите тук “, уточни Кълъчдароглу.

Около пет хиляди души се събраха в центъра на Кърджали на благотворителната вечеря Ифтар, която се дава от побратимените общини Кърджали, Одрин, Чорлу, Текирдаг.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР