По-малко от две седмици остават до президентските и парламентарни избори

...
По-малко от две седмици остават до президентските и парламентарни избори
Коментари Харесай

Проф. Антоанета Христова с експертен анализ: Ако Радев не спечели на първи тур, рискът да загуби изборите е много голям

По-малко от две седмици остават до президентските и парламентарни избори у нас. Традиционно акцията е белязана с взаимни нападки и кавги сред обособените участници, а въпросът с двойното поданство на някогашния стопански министър Кирил Петков остава тематика №1.

Според специалиста проф. Антоанета Христова партията на Петков е постигнала тавана си.

" Този, който схваща от обществено държание, би трябвало да знае, че това е неприятен образец, в случай че подобен човек, водещ партия, успее и влезе като решителен фактор в политическата ни система. Президентът има доста сериозна поддръжка. Аз си мисля, че той е стигнал своя най-много. Само че проф. Герджиков не е стигнал максимума си, тук е огромна завръзка. Ясно е, че е доста значимо с цел да завоюва на първи тур. Но в случай че той първи тур, тогава обстановката става напълно друга. От моя позиция рискът е доста огромен ", разяснява политическият психолог пред България он еър.

Тя добави още, че вярата и за кабинет всеки ден понижава.

" Беше ясно, че алените линии пречат за това. Говоренето за надпартийния интерес е значимото. Управлението на съществени рецесии ни е значимо сега. Аз виждам опазване на червени линии. Виждам изявления, които не престават да нагнетяват ", разясни още проф. Христова.

" Правилата дефинират дали нещо е вярно. Конституцията е определила по какъв метод процедурите да дефинират кое е вярно и кое не е вярно по най-важните тематики за страната. Тези тематики, които са свързани с нейните устои. Затова пренебрегването ѝ е в най-голяма степен работа против националната сигурност. За мен тематиката е доста значима. Много е рисково всякакво дебатиране към това до каква степен аз би трябвало да съблюдавам Конституцията ", уточни още политологът.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР