По-малко от два месеца преди началото на Световното първенство по

...
По-малко от два месеца преди началото на Световното първенство по
Коментари Харесай

Математическа формула изчисли новия световен шампион

По-малко от два месеца преди началото на Световното състезание по футбол в Катар, към този момент има най-различни догатки кой ще победи. Едно от тях обаче се откроява. То е на брокерът Йоаким Клемен, който е основал математическа формула, с която да пресметна кой ще е новият международен първенец. Чрез нея той към този момент отгатна спечелилите на последните две международни шампионати, като през 2014 година позна, че това ще е Германия, а през 2018 заложи на Франция и също бе прав.

Клемен е брокер във компания Liberum Capital, като е в бизнеса повече от две десетилетия. Това му дава самочувствието да опита за трето следващо международно състезание да отгатне спечелилия авансово.

Формулата, която той е основал, включва най-различни детайли. Той преглежда моментната форма на тимовете, само че и най-различни социоикономически променливи, които не са директно свързани със спорта, само че съгласно него също се отразяват на представянето на тимовете, изключително на интернационалната сцена. Той включва във формулата и популацията на обособените страни, Брутният вътрешен продукт и доста други фактори, които са деликатно оценени. Накрая той прибавя и факторът " късмет ".

Така съгласно неговата формула новият международен първенец ще бъде Аржентина. Лионел Меси и компания ще победят на финала Англия, а на 1/2-финала ще отстранят Испания.

Досега Клемен е непогрешим в прогнозите си, само че въпреки всичко си остави малка врата, че има късмет този път да сгреши. " Тъй като работя във финансовата сфера, знам по какъв начин да намеря опрощение за неверна прогноза. Ако съм прав, ще кажа, че това е умеене, а в случай че сргеша, ще обвиня някой различен ", пошегува се брокерът.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР