По-малко от час преди началото на дебатите по вота на

...
По-малко от час преди началото на дебатите по вота на
Коментари Харесай

Започват дебатите по вота на недоверие: НС осъмна с ограждения, чакат се 12 протеста -

По-малко от час преди началото на дебатите по вота на съмнение към държавното управление, пожелан от ГЕРБ-СДС, Народното събрание към този момент е барикадирано с ограждения.

Към момента към момента се пропущат пешеходци в зоната за сигурност на северния вход (към катедралата " Свети Александър Невски " ), само че скоро регионът ще бъде отцепен. За коли пък е спряно придвижването по улицата сред Българска академия на науките и Народно събрание. Към 10:30 ч. с изключение на железни ограждения и засилено полицейско наличие, пред Народно събрание е ситуирано и водно оръдие.



Причината за засилената защита на постройката на Народното събрание са плануваните за през днешния ден 12 митинга - в поддръжка на държавното управление, против държавното управление, на " Възраждане ", против високите цени на горивата и против повдигането на ветото на Северна Македония за присъединение към Европейски Съюз. В този час пред Народното събрание има няколко протестиращи в поддръжка на държавното управление. Кулминацията на митингите се чака в следобедните часове, когато би трябвало да приключат дебатите по вота на съмнение, а депутатите да бъдат посрещнати от два митинга - един на задния вход и един на парадния.



Миналата седмица депутати от новото болшинство - ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи, Има Такъв Народ и " Възраждане " се оказаха блокирани в Народното събрание и част от тях си потеглиха чак в среднощ.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР