По линия на Министерството на иновациите и растежа са подкрепени

...
По линия на Министерството на иновациите и растежа са подкрепени
Коментари Харесай

Пулев: Преговаря се с водещи японски фирми в автомобилния сектор

По линия на Министерството на нововъведенията и растежа са подкрепени 4 плана на японски компании у нас, оповестиха от ведомството. Те са основали близо 7000 работни места в страната ни в секторите аутомотив, опазване на здравето и енергетика . В развой сме на узаконяване на още една инвестиция на японска компания в аутомотив бранша за първия й R&D център в Европа, в София.

Това съобщи министърът на нововъведенията и растежа Александър Пулев, който през днешния ден дружно с министъра на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов организира среща с министъра на стопанската система, търговията и промишлеността на Япония Нишимура Ясутоши .

„ Имаме сериозен неосъществен капацитет сред двете страни. Работим в цялостен синхрон и съгласуваност с сътрудниците министри и фактът, че съм до министър Стоянов демонстрира това “, акцентира министър Пулев.

„ По линия на ИАНМСП водим организацията за Експо 2025 в Осака. В момента преговаряме с 6 японски компании, номинирани от японските уредниците, те са едни от водачите в основаването на сходна инфраструктура “, уточни той на срещата.

От японска страна показаха предпочитание да се разшири съдействието сред двете страни в IT бранша , автомобилната промишленост, както и вложения в стартъпи и софтуерния бранш.

Министър Пулев акцентира, че се възнамерява първият интернационален внушителен офис на БАИ отвън страната да бъде открит в Япония и да се употребява като платформа за полемики с техния бизнес и за азиатски вложения.

„ Водим договаряния и с други японски вложители в автомобилната промишленост “ , добави министърът.

Ясутоши е в България дружно с публична и бизнес делегации от автомобилната, ИТ промишлеността и телекомуникации . Това е първо посещаване на японски министър на стопанската система у нас от 50 години насам.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР