По книжарниците излезе „Пътуващото кафене на Роузи” – новата книга

...
По книжарниците излезе „Пътуващото кафене на Роузи” – новата книга
Коментари Харесай

„Пътуващото кафене на Роузи” – сладостта да започнеш наново

По книжарниците излезе „ Пътуващото кафене на Роузи” – новата книга на Ребека Рейзин, дала на читателите три изкусителни романа за Париж – „ Малката книжарничка край Сена”, „ Малкият антикварен магазин под Айфеловата кула” и „ Малкият парфюмериен магазин покрай Шанз-Елизе”. В четвъртата си книга Рейзин се завръща вкъщи в Англия, където ни повежда на странствуване из цялата страна в компанията на тайфа свободолюбиви номади.

Роузи е възнамерявала всичко с военна точност. Тя има кариера, която е градила с часове рабски труд във високо почитан ресторант, брачен партньор, който обожава, и живот, който е толкоз спретнат, че в никакъв случай не може да я изненада неприятно. До рождения ѝ ден, който брачният партньор ѝ не просто не помни, а употребява, с цел да ѝ заяви, че я напуща поради друга. „ Просто не си задоволително спонтанна, Роузи”, споделя ѝ той, преди да направи проектите ѝ за бъдещето на пух и прахуляк.

Под въздействието на разрушеното си сърце – и вечер в компанията на прекалено много вино – Роузи купува ван на остаряло, похарчвайки всичките си спестявания, и напуща работа, с цел да се насочи на вълнуващо пътешестване из цялата страна. Пътуващото кафене на Роузи е новият ѝ живот – тя ще прави обичания си чай и големи количества изкусителни десерти, утешителна храна, от която всеки има потребност, и ще бъде… спонтанна?



О, не! Тя прави голяма неточност и би трябвало незабавно да се върне в Лондон, да си върне остарялата работа, да не помни всевъзможни моментни откачени хрумки! Добре че е новата ѝ другарка Ария, с цел да ѝ припомня, че да се откажеш от рутината първоначално е малко мъчно. Да следваш пътища за на никое място, да спиш под друго небе всяка седмица, да бъдеш свободен и измежду положителни хора, които са загрижени за теб. Дали пък тъкмо това не е същинската Роузи?

Красивият и сантиментален Оливър, който ѝ написа в онлайн конгрес за пътешественици, и Макс, пленителният ѝ комшия, който кара кръвта ѝ да кипи, сигурно вършат пътя по-забавен. Но кой от двамата ще бъде щастливият свършек на нейната история?

„ Пътуващото кафене на Роузи” (ИК „ Сиела”) – занимателната, сантиментална история на Ребека Рейзин – повежда читателите на странствуване към същинското значение на това да бъдеш свободен. В края на този път чакат другарство, ново бъдеще и пламенна обич – стига човек единствено да си разреши да бъде благополучен.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР