По какъв начин ще функционира съдебната система, зависи от политиците,

...
По какъв начин ще функционира съдебната система, зависи от политиците,
Коментари Харесай

Методи Лалов: Политическата зависимост на прокуратурата е задкулисна

„ По какъв метод ще действа правосъдната система, зависи от политиците, които дефинират разпоредбите посредством законодателната власт. Но какви политици ще имаме в Народното събрание, зависи както от разпоредбите на изборния развой, по този начин и от подмолни процеси. Политиците са просто трансмисия на всякакви зависимости. Така че, когато се приказва за политическа взаимозависимост на прокуратурата, в действителност зад нея стои подмолна, нелегитимна, незаконна взаимозависимост. И ние виждаме това напълно ясно. “

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria Методи Лалов, някогашен ръководител на Софийския областен съд, по отношение на разтърсванията в прокуратурата от последните дни.

Разкритията и държанието на административните ръководители в прокуратурата удостоверяват, че най-вероятно това не е удар на проведената престъпност против Гешев, а или негова инсценировка, или на неговото обграждане – с цел да се катализират тези процеси, които виждаме в този момент.

Виждаме обаче нещо, което познавачите на правосъдната система знаят от години – зависимости, ръководство в прокуратурата отвън механизмите, открити в закона. Виждаме прокурори, които са на извънредно ниско равнище – както като нравствени качества, по този начин и като професионално държание. Виждаме, че те се занимават със себе си, само че не и с престъпността .

Бойко Борисов и ГЕРБ менят държанието си не съгласно публичния интерес, а съгласно своите ползи и ползите, които това задкулисие диктува. Кога не сме виждали това? ГЕРБ сътвори и брани както Цацаров, по този начин и Гешев – посредством своите членове във Висшия правосъден съвет.

При всички случаи става въпрос за някакви процеси, свързани с превъзходство, свада, спор сред подмолни играчи.

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР