По искане на Софийска районна прокуратура съдът задържа под стража

...
По искане на Софийска районна прокуратура съдът задържа под стража
Коментари Харесай

„Заровено злато, гонене на демони и „лечение“: Обвиняват мним маг в дълъг списък от измами

По искане на Софийска районна прокуратура съдът задържа под стража 42-годишен мъж за машинация, оповестиха от прокуратурата.

Той е притеглен към наказателна отговорност за това, че за да набави за себе си имотна полза в изискванията на продължавано закононарушение с 8 действия, възбудил подвеждане у разнообразни лица, че ще ги излекува от болесттите им, ще им чете молебствия и ще прави ритуали, с които ще прогони демони и духове, като с това им предизвикал имотна щета.

 

По-късно брачният партньор е умрял в болница

 

Списъкът стартира от 2022 година.

В интервала от 13.09.2022 година до 05.10.2023 година в ж.к. „ Студентски град “ в гр. София, обвиненият Х.С. въвел в подвеждане И.Е., че ще отстрани проклинание от него, като вземе неговите златни украшения – 9 ланеца, 4 гривни, 4 висулки и 3 монети и сумата от 4040 лева, с цел да им бъдат четени молебствия .

През април 2022 година, Х.С. заблудил Ц.И., че ще предскаже бъдещето му и ще пречисти дома му, като вземе неговите златни украшения – 3 ланеца, гривна, 4 дамски пръстена и 1 мъжки пръстен, с цел да им бъдат четени молебствия и сумата от 999 лева, с което му предизвикал имотна щета.

В интервала от средата на месец ноември 2022 година до месец декември 2022 година обвиненият въвел в подвеждане С.К., че ще отстрани черна магия и ще откри заровено злато от дядо му , като потърпевшия дал на Х.С. сумата от 2555лв.

На 18.11.2022 година обвиненият заблудил Д.Т., че ще я излекува от болесттите ѝ, като вземе нейните златни украшения –  2 гривни, 1 чифт обеци, 4 пръстена и верижка, с цел да им бъдат четени молебствия в параклис в гр. Велико Търново.

През месец февруари 2023 година в гр. София, Х.С. заблудил майка, че ще „ излекува детето ѝ, а в случай че му даде пари, то няма да почине “, като тя му дала сумата от 3508 лева

Магьосническото семейство пази зъб на своята баба, „ тъй като е извънредно мощен и им разрешава да се свържат с нейната мощ “

В интервала от 30.06.2023 година до 17.07.2023 година обвиненият заблудил Е.П., че по отношение на нея има магия за „ невървеж и нямане “, като с цел да отстрани магията тя трябвало да му даде 3751 лева, с което ѝ предизвикал имотна щета.

Мнимият маг изискал и получил 5133 лв. от цена наоколо до Централна гара на 15.10.2023 година, с цел да „ изгони дявол от вкъщи ѝ “.

По случая е формирано досъдебно произвеждане, като се планува наказване „ отнемане от независимост “ от 1 до 6 години. С разпореждане на наблюдаващ прокурор мъжът е бил арестуван за период до 72 часа.

На 16 февруари състав на Софийския областен съд се е съгласил с доводите на наблюдаващия прокурор и дефинира мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на Х.С. Мярката за неотклонение предстои на обжалване пред Софийски градски съд.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР