По искане на Софийска градска прокуратура (СГП) Софийски градски съд

...
По искане на Софийска градска прокуратура (СГП) Софийски градски съд
Коментари Харесай

Оставиха в ареста двама обвиняеми за наркотици

По искане на Софийска градска прокуратура (СГП) Софийски градски съд (СГС) взе мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинените Д.Е. и П.К.

Третият обвинен по случая – В.Р., е с мярка за неотклонение „ парична гаранция “ в размер на 10 000 лв..

Досъдебното произвеждане е стартирано на 26.04.2022 година в изискванията на необходимост и се води в Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност “-МВР под управлението и надзора на СГП. Извършени са претърсвания и изземвания в няколко обекта, както и обиски и изземвания на няколко лица, протоколите за които са утвърдени от съда по надлежния ред, събрани са материални доказателства, разпитани са очевидци, назначени са експертни информации, осъществени са и други процесуални дейности в началния стадий на следствието.

Събрани са доказателства, които наблюдаващият прокурор е решил като задоволителни по смисъла на член 219, алинея 1 от Наказателно-процесуален кодекс, заради което на 27.04.2022 година са привлечени като обвинени три лица: П.К. е притеглен като обвинен за закононарушение по член 354а, алинея 1, изр. 1, алт. 1, прочие 4 във вр. с член 20, алинея 2 във вр. с алинея 1 от Наказателен кодекс, В. Р. е притеглен като обвинен за закононарушение по член 354а, алинея 1, изр. 1, алт. 1, прочие 4 във вр. с член 20, алинея 2 във вр. с алинея 1 от Наказателен кодекс, а Д. Е. е притеглен като обвинен за две закононарушения – по член 354а, алинея 1, изр. 1, алт. 1, прочие 4 във вр. с член 20, алинея 2 във вр. с алинея 1 от Наказателен кодекс и по член 354а, алинея 1, изр. 1, алт. 1, прочие 4 от Наказателен кодекс.

Постановено е от наблюдаващия прокурор задържане на обвинените за период до 72 часа.

Събраните до този миг доказателства сочат, че на 26.04.2022 година в гр. София тримата обвинени са държали без съответно позволение и за разпространяване високорисково наркотично вещество-коноп с тегло близо 15 кг.

Съдът одобри претекстовете на прокуратурата, че от доказателствата по делото може да се направи обосновано съмнение, че тримата обвинени са направили закононарушенията, за които са привлечени към наказателна отговорност, както и че е налице действителна заплаха обвинените Д.Е. и П.К. да извършат друго закононарушение, в случай че по отношение на тях не бъде взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Определението на съда не е дефинитивно и предстои на обжалване пред Апелативен съд-София.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР