По искане на Районна прокуратура-Плевен, Районен съд-Плевен определи мярка за

...
По искане на Районна прокуратура-Плевен, Районен съд-Плевен определи мярка за
Коментари Харесай

Задържаха двама за кражба и присвояване от болна жена, приютила ги в дома си

По искане на Районна прокуратура-Плевен, Районен съд-Плевен дефинира мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ по отношение на Ж.Г., на 29 години и А.М., на 19 години.

Двете лица са привлечени в качеството на обвинени за това, че на 13.02.2023 година в с. Садовец, обл. Плевен, са лишили непознати движими движимости - два броя мобилни телефони, без единодушие на притежателя, с желание незаконно да ги присвоят - закононарушение по член 194, алинея 1 вр. член 20, алинея 2 от Наказателен кодекс и за това, че незаконно са присвоили непознати движими движимости - парична сума от същия притежател, която сума са владеели - закононарушение по член 206, алинея 1 вр. член 20, алинея 2 от Наказателен кодекс. Престъпленията са осъществени от двамата в съучастничество, като съизвършители, а за Ж.Г. кражбата е осъществена в изискванията на повторност.

В хода на следствието е открито, че потърпевшата жена е самотноживуща, на 60 години, неподвижна заради заболяване. Обвиняемите останали без дом, защото пожар унищожил къщата им. Пострадалата, която била непозната за тях, ги приютила в дома си, дружно с техните деца. Злоупотребявайки с нейното доверие, двамата обвинени присвоили парична сума от пенсията на потърпевшата, лишили мобилните ѝ телефони и напуснали дома. Впоследствие продали един от телефоните в заложна къща.

При осъществените издирвателни мероприятия от чиновниците на районно управление (на МВР) - Долни Дъбник били открити причинителите. В хода на формираното досъдебно произвеждане били открити и конфискувани мобилните телефони.

С разпореждане на наблюдаващия прокурор в Районна прокуратура - Плевен обвинените са арестувани за период до 72 часа, в който период е импортирано искане в Районен съд-Плевен да им бъде избрана най-тежката мярка за неотклонение - „ Задържане под стража “.

Съдът е приел доводите на Районна прокуратура-Плевен, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано съмнение за авторството на действията от страна на двете лица, както и че е налице действителна заплаха те да извършат закононарушение или да се укрият, заради което постановил по отношение на тях най-тежката мярка за неотклонение.

Определението на съда предстои на обжалване.

Разследването продължава под управлението на Районна прокуратура- Плевен от проверяващ служител на реда при районно управление (на МВР) Долни Дъбник.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР