По искане на Районна прокуратура – Монтана, Териториално отделение –

...
По искане на Районна прокуратура – Монтана, Териториално отделение –
Коментари Харесай

Обвиняемите за грабеж над мъж в с. Септемврийци са с мерки за неотклонение „задържане под стража“

По искане на Районна прокуратура – Монтана, Териториално поделение – Лом, съдът взе ограничения за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинените по досъдебно произвеждане за обир над мъж.

Тримата причинители на действието – Л. С. (на 45 години), Н. Н. (на 27 години) и Я. В. (на 31 години), са привлечени към наказателна отговорност за закононарушение по член 198, алинея 1, вр. член 20, алинея 2 от Наказателен кодекс.

В хода на следствието е открито, че през нощта на 13.12.2022 година 59-годишният С.С. бил атакуван в дома си в с. Септемврийци, област Монтана. На потърпевшия били нанесени многочислени удари с юмруци и с лопата в региона на главата, пострадвания с ножица по ръцете и отправени закани. При грабежа му била отнета парична сума в размер на 650 лв..

Районен съд - Лом одобри доводите на прокурора от Районна прокуратура – Монтана за съществуване на обосновано съмнение за виновността на обвинените. Налице е действителна заплаха те да извършат друго закононарушение.

Определението на съда за ограниченията за неотклонение може да бъде обжалвано в законоустановен период пред Окръжен съд – Монтана.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР