Един от горещите спорове в столицата е трябваше ли движението

...
Един от горещите спорове в столицата е трябваше ли движението
Коментари Харесай

Автоинструктор: „Витоша“ вече не е булевард, а малка квартална уличка

Един от горещите разногласия в столицата е трябваше ли придвижването по булевардите в центъра на София, а точно „ Витоша ”, „ Патриарх Евтимий ” и „ Фритьоф Нансен ” – да се преструктурира напълно? NOVA сподели по какъв начин бул. „ Витоша ” към този момент е единствено с една лента по посока на придвижването, а паркирането се случва на заден ход под ъгъл от 45 градуса. Това съгласно някои хора, които излязоха на митинг, ще провокира цялостен безпорядък и тапи.

От Столичната община споделят, че планът за тази метаморфоза ще излезе към 1 милион лв., като тук са включени освен новите контури и колчета, а и поправки на настилката. Репортерът на NOVA Татяна Йорданова се повози с инструктор в час пик по бул. „ Витоша ”, с цел да ревизира за какъв брой време се паркира по този характерен метод и по-важното – натрупва ли се опашка от чакащи коли?

С помощта на инструктор по шофиране тя извърши едно от най-честите извършения в София – търсене на паркомясто. В случая по чисто новия бул. „ Витоша ”, само че Красимир Георгиев ни поправя.

„ В случая по този начин направена – улицата няма нищо общо с дефиницията за понятието бул.. Тя е една дребна квартална уличка. Това е сега бул. „ Витоша ”, показва Красимир Георгиев, инструктор по шофиране.

Велоялеята е свалена на пътното платно. Паркоместата са под ъгъл от 45 градуса и паркирането би трябвало да се случва единствено на заден ход. И с по една лента за придвижване в посока.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР