По искане на подсъдимия делото беше гледано по особените правила.

...
По искане на подсъдимия делото беше гледано по особените правила.
Коментари Харесай

Окръжният съд във Варна осъди на 11 години затвор мъж, убил баща си

По искане на подсъдимия делото беше гледано по особените правила. 37-годишният мъж призна виновността си и отхвърли да бъдат разпитвани очевидците и движимостите лица, и съобщи, че не желае да се събират спомагателни доказателства. 

Съдът почете гражданските искове на четирима близки родственици на жертвата на закононарушението. Мирослав М. ще би трябвало за заплати общо 130 000 лв. компенсации за породени неимуществени вреди, направените по делото разходи в размер на 1602,95 лв., както и държавните такси върху почетените цивилен искове.

Убийството беше осъществено на 17 май тази година. Между бащата и сина имало спор, датиращ отдавна. Сред следващия скандал младият мъж удушил с възглавница своя родител. Първоначално гибелта на мъжа била възприета като естествена, той като имал голям брой тежки болести. В дните след погребението Мирослав се чувствал зле и изпитвал скрупули. Две седмици след убийството решил да показа за случилото се на собствен родственик, а по-късно направил цялостни признания пред полицейските органи. Била осъществена ексхумация на тялото, като резултатите от направените съдебно-медицински експертизи потвърдили, че гибелта му е настъпила принудително.

Присъдата предстои на въззивна инспекция пред Апелативен съд - Варна в 15-дневен период от през днешния ден.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР