По искане на Окръжната прокуратура във Варна съдът определи мярка

...
По искане на Окръжната прокуратура във Варна съдът определи мярка
Коментари Харесай

Мъжът, пребил до смърт приятелката си, остава в ареста

По искане на Окръжната прокуратура във Варна съдът дефинира мярка за неотклонение „ задържане под стража “ за 39-годишния И.П. Мъжът е притеглен към наказателна отговорност за ликвидиране - закононарушение по член 115 от Наказателен кодекс.

Жертва на тежкото закононарушение, осъществено при започване на месец януари 2023 година, станала млада жена от Варна, с която обвиненият имал връзка. Тя била търсена от органите на Министерство на вътрешните работи по сигнал на майка ѝ за това, че била в неопределеност от 1 януари. В хода на издирвателните дейности са събрани задоволително доказателства за това, че дамата е станала жертва на тежко престъпно закононарушение. Извършено е претършуване в парцела, населяван от обвинения. Там е открито тялото на младата жена, прикрито в неизползваема септична яма, добре прикрита с растителност.

На база събраните доказателства е направено обосновано съмнение, че И.П. има съпричастност към случилото се. Той е арестуван и притеглен като обвинен за ликвидиране.

Извършената съдебно-медицинска експертиза посочила, че по тялото на дамата има голям брой травматични увреждания, евентуално получени в следствие от нанесен ѝ побой. И.П. е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия случая прокурор, с оглед довеждането му пред съда за установяване на мярка за неотклонение. От през днешния ден той ще търпи най-тежката такава – „ задържане под стража “.

Определението на Окръжен съд – Варна предстои на обжалване пред Апелативния съд в града.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР